Skønhed og velvære i Tyrkiet - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

 

Den store guide til skønhed og velvære i Tyrkiet


Der findes mange måder at forkæle sig selv på under ferien i Tyrkiet – alt fra et besøg hos frisøren, at få ordnet negle eller øjenvipper og ikke mindst den gamle, tyrkiske tradition hamam. Nu undrer du dig måske over, hvad hamam er og hvad en behandling koster? Eller hvad koster et besøg hos frisøren? Det er præcis, hvad vi vil fortælle om her!

Tyrkisk Hamam – En oplevelse for både krop og sjæl


Hamam er en flere hundrede år gammel tradition, som har rødder i den tyrkiske kultur. I gamle dage spillede det en stor rolle i hverdagen, både som et socialt samlingspunkt, men også som et sted man kom for at vaske sig, da man ikke havde rindende vand i hjemmet.  

 En tur i hamam er den perfekte start på ferien. Døde hudceller og uren hud skrubbes væk, du efterlades med en silkeblød hud, og solbrændtheden holder meget længere. Der findes forskellige hamam-behandlinger - både enkle og mere luksuriøse varianter - men de fleste hamammer tilbyder som udgangspunkt sauna, skrubning af kroppen, sæbemassage og oliemassage.  

Et hamambesøg begynder som regel med et besøg i sauna eller dampbad, hvorefter du fortsætter ind i selve hamammet. Her bliver du lagt på en opvarmet marmorplade midt i lokalet, hvor du bliver skrubbet fra top til tå med en speciel hamamhandske. Herefter sæbes du ind i olivensæbe og masseres let med skummet, så huden bliver glat og blød. Så er det tid til et lille hvil inden oliemassagen – en skøn, afslappende behandling. Nu er du dejlig afslappet, og er klar til at holde ferie. Husk at bruge solcreme, da din hud bliver ekstra følsom efter behandlingen.

Hvad koster et besøg i hamam?


Behandlingen varer ca. 2 timer, men som tidligere nævnt kan du vælge både enkle og mere luksuriøse behandlinger, og prisen kan derfor variere. Vælger du luksusudgaven, afsluttes behandlingen med en lækker massage. Hele herligheden koster fra ca. 250.- kroner og opad, alt efter hvilken behandling du vælger. Husk at medbringe badetøj.

Massagebehandlinger


I Tyrkiet tilbydes der også et stort udvalg af forskellige typer massage. Nogle af de mest populære er hot stone massage, reflexologimassage/zoneterapi og naturligvis også helt klassisk massage.

Hot stone massage er en blid og meget afslappende massageform, hvor varme lavasten placeres på ømme eller stressede punkter på kroppen, for at øge blodcirkulationen og mindske stress. Ofte bruger man også en velduftende olie for optimal afslapning, imens behandleren masserer let med stenene de steder på kroppen, som skal have lidt ekstra opmærksomhed og pleje. De fleste føler sig som født på ny efter en hot stone-behandling!

Reflexologimassage er i Skandinavien kendt som zoneterapi. Zoneterapi er baseret på massage af de reflekszoner, hvor en eventuel ubalance i kroppen samles. Hvis kroppen - eller måske kun en del af kroppen - er overbelastet, har man smerter i reflekszonerne, som oftest sidder under fødderne, men også kan sidde i hænderne, ørerne, knæene eller i benene. Ved at massere disse punkter øges blodcirkulationen, og ubalancen forsvinder.

En klassisk massage er netop hvad man tror det er - en klassisk helkropsmassage med olie, som får kroppen at slappe af, og afhjælper spændinger og ømme muskler og led. Prisen afhænger selvfølgelig af, hvilken type behandling man vælger, men en almindelig, klassisk massage koster ca. 200 – 300.- Kr.  


Hvad koster et besøg hos frisøren i Tyrkiet?


Hvis du har brug for at få frisket håret lidt op, er der også rig mulighed for dette. En almindelig klipning koster typisk ca. 100.- Kr., farvning omkring 200.- Kr., og en barbering ca. 250.- Kr. De fleste frisører i Tyrkiet kan meget andet end blot at klippe og farve hår. De tilbyder ofte at farve dine øjenvipper og øjenbryn, og at rette øjenbrynene til med sytråd (threading) for ca. 200,- Kr. Øjenvippe - extensions er de seneste år også blevet populært i Tyrkiet, og tilbydes hos de fleste frisører og neglesaloner. Prisen ligger omkring 250.- Kr.

 

Skønheds- og neglesaloner


At få ordnet negle er meget populært, og tilbydes mange steder. Prisen afhænger naturligvis af, hvad du vil have lavet. En ganske almindelig manicure inkl. neglelak/gellack koster omkring 60,- Kr., mens du - hvis du ønsker gelé- eller akrylnegle - skal regne med ca. 240.- Kr. Akryl er en hel del stærkere end gelé, og er en nem måde at få lange negle på hurtigt.

Kort fortalt: Vil du forkæle dig selv i løbet af din ferie, er Tyrkiet det perfekte valg. Der er mange muligheder for selvforkælelse til rigtig gode priser. Mange tilbyder også en god rabat, hvis du vælger at få flere forskellige behandlinger samme sted.

Kontakt gerne vores guider på rejsemålet for vejledning og hjælp til at reservere tid hos vores samarbejdspartnere.