Kreta Rejseguide
OK

Email sendt

Noget gik galt! Check venligst adressen.

E-mail kunne ikke sendes

VIND EN REJSE FOR 2
VIND EN REJSE FOR 2
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så deltager du automatisk i lodtrækningen om en rejse for to personer. Betingelser
En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
Navn
Tlf:
E-mail
Hvornår vil du ringes op?
Ring
89886882

På Kreta kan du i princippet nyde solen hele året rundt. Kreta er en stor ø, nogenlunde på størrelse med Sjælland, og fra Kissamos i vest til Vai i øst, er der ca. 325 kilometer. De fleste turister opholder sig enten vest for den charmerende kystby Chania (Platanias, Agia Marina, Gerani m.fl) eller ved Heraklion lidt længere østpå langs den nordlige kyst. Helt østpå på Kreta ligger den forholdsvis nye feriedestination Sitia. Over hele Kreta finder du flotte, velholdte strande, hyggelige feriebyer, god græsk gastronomi og masser af hoteller i alle prisklasser. På Kreta skal du ikke gå glip af Knossos - et antikt palads fra bronzealderen.

Strande og Vandland
Der er mange gode strande på hele Kreta. Vest for Chania ligger gode, velplejede strande, og der er også fine strande øst for Heraklion. Den mest populære strand på Kreta hedder Elafonissi og ligger i kort køreafstand fra vores destinationer på Vestkreta. Standen bliver også kaldt for Kretas svar på Maldiverne! Helt sydpå, på den østlige side af Kreta ligger den lille by Makrigialos. Her finder du nogle af de bedste strande på denne side af øen. Ved Vai ligger Europas eneste strand med naturlige palmetræer. 

Shopping
Shopping på Kreta er i det store og hele det samme, som du kan købe på de fleste andre græske øer. Men måske tager du lokal honning, vin eller en lækker olivenolie med hjem?

Restauranter og underholdning
Alle hoteller har restauranter, og de fleste tilbyder halv- eller helpension. Konceptet med All Inclusive er ikke så udbredt på Kreta, foruden på nogle store resorthoteller. Der er diskoteker og natklubber i de større feriebyer og inde i Chania By.

Fakta om Kreta: 

Flyvetid: Beregnet flyvetid fra København: 3 timer 30 min

Transfer: Fra lufthavnen i Chania skal du regne med ca. 40 minutters køretid til de populære feriesteder vest for Chania by.

Pas og Visum: Danske statsborgere rejser visumfrit til Kreta, som jo er en del af EU. Vi anbefaler dog, at du medbringer dit pas.

Tidsforskel: Dansk tid + 1 time. 

Telefon: Ring +30 efterfulgt af det græske telefonnummer, vil du ringe til Danmark skal du ringe +45 efterfulgt af telefonnummeret.

Vaccination: Ganske almindelige forhold for turistrejser til Middelhavet. Der kræves ingen vaccination. Kontakt evt. din egen læge.

Beboere: Kreta har omkring 650.000 faste indbyggere. Chania by har ca. 150.000 indbyggere. Om sommeren er der inkl. de besøgende op mod 1 million mennesker på Kreta.

Priser restaurant: Den gennemsnitlige pris for en to-retters middag er ca. 120 kr. pr person. En øl koster omkring 20 kr.

Priser i butik: 1 liter vand ca. 5 kr, dåse sodavand (33 cl) ca. 3 kr, et brød ca. 3 kr, chips 200g ca 10 kr.

Strande: De fleste større hoteller har sin egen strand. De offentlige strande holder ofte god standard.

Natteliv: Diskoteker, klubber og barer i de større feriebyer.

Aktiviteter: Strandaktiviteter, vandsport, dykning, snorkling, tennis, fodbold, vandreture.

Penge: Kreditkortbetaling accepteres i de fleste butikker og på alle hoteller, mens pengeautomater (Bankomat) tager de mest gængse kort.  Du kan også veksle til euro hjemmefra.


Vejret:

Jan
15°c
Feb
16°c
Mar
17°c
Apr
20°c
Maj
24°c
Jun
27°c
Jul
29°c
Aug
29°c
Sep
26°c
Okt
23°c
Nov
20°c
Dec
17°c

 
MailingTitle

MailingContent

MailingName
MailingSurName
Mail
OK

Email sendt

Noget gik galt! Check venligst adressen.

E-mail kunne ikke sendes