Agia Marina Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

 

Rejser til Agina Marina på Kreta 


Agia Marina er en af Kretas mest populære feriedestinationer. Beliggenheden er ganske formidabel med kun 10 kilometer til storbyen Chania og 2 kilometer til den lidt større ferieby Platanias. Men man behøver i og for sig ikke forlade Agia Marina for at få en komplet ferie: her er butikker, restauranter, barer og ikke mindst en dejlig sandstrand med god plads.  Du skal vælge Agia Marina, hvis din ferie skal være med det hele tæt på og med masser af tid til at bare slappe af! Agia Marina består af to dele: den mere moderne strandby ned til havet og den ældre bydel på den anden side af hovedvejen langs kysten.

Strande og vandland ved Agia Marina


Stranden i Agia Marina er en del af den lange (over 8 kilometer) lange kyst med dejlige strande som strækker sig fra Stalos til Gerani. Populære Platanias er også en del af dette område. Stranden består af hvidt sand (den østlige del er den pæneste) og nogle steder (mest over mod vest) en del badebroer ud i vandet. Når vinden kommer fra nord, kan her opstå en del bølger, men på rolige dage er stranden i denne del af Chaniakysten familieegnet og børnevenlig. Men: nogle steder (og de har det med at flytte sig) kan der blive hurtigt dybt, så små børn skal naturligvis altid holdes under opsyn. Her er vores guide til de bedste strande på Vestkreta


Når du nyder stranden i Agia Marina kan du se over til den ø der hedder Thodouro. Her bor fredede, vilde geder (på græsk Agrimi) og øen er et naturreservat. Nogle gange tillader de lokale myndigheder små grupper af turister at besøge øen i et par timer - og der er også en lille hyggelig strand på øen.


Vil du i vandland? I Limnoupolis ca. et kvarter med bil fra Agia Marina ligger det store vandland Aqua Kreta som er over 65.000 m2 stort og med alt du kan forestille dig af vilde og våde forlystelser. Det koster ca. 20 euro at komme ind og prisen er den samme for børn og voksne.


Shopping i Agia Marina

I Agia Marina finder du masser af supermarkets, souvenirbutikker, tøjbutikker og lignende. Hvis du virkelig vil shoppe igennem, skal du tage turen ind til Chania, hvor udvalget er en del større. Det er nemt at tage lokalbussen, og her kan du gå på shopping fx i gaden Halidon (mellem busstationen og den gamle havn) eller i områdene ved Zambeliougaden eller Tsouderon. Her finder du tøj, sko, smykker, lokale designbutikker og et spændende madmarked med lokale specialiteter, frisk frugt og vin produceret på Kreta.


Restauranter og underholdning i Agia Marina

I Agia Marina finer du et kæmpe udvalg af spisesteder, fra fast food hvor du kan få en hurtig omgang gyros eller grillet kød på spyd til lidt dyrere restauranter som serverer alt fra internationale retter til græske eller lokale specilaiteter. I Agia Marina er der nogle restauranter som får lidt ekstra gode anmeldser som f.eks Romeos, Meraki, Romanza, Mitsos og Horiatiki. Der er både natklubber, barer og musikbarer i byen, og hvis det skal være lidt større og vildere, tager du bare over til den lidt større naboby Platanias.


Fakta om Kreta:
 
Flyvetid: Beregnet flyvetid fra København til Chania Lufthavn ca. 3 timer og 40 minutter.
 
Transfer: Fra Chania Lufthavn til det første hotel på Chaniakysten ca. 30-45 minutter afhængig af trafik. Transferen sker med Mixx Travel personale eller med vores lokale agent. Det kan forekomme, at der ikke er en guide med i bussen. I sådanne tilfælde gives der information til gæsterne i lufthavnen, lige inden bussen kører mod destinationen.
 
Pas og visum: Danske statsborgere skal ikke have visum for at rejse til Grækenland. 
 
Landekode: Ring +30 efterfulgt af telefonnummeret hvis du ringer lokalt fra en dansk telefon. For at ringe til Danmark skal du ringe +45, efterfulgt af telefonnummeret. 
 
Vaccination: Der er ingen kendte krav om vaccination foruden de aktuelle Covid-19-forhold. Kontakt evt. din læge for mere information.
 
Indbyggere: Ca. 160.000 i Chania by og ca. 3.000 i Agia Marina. Om sommeren måske 15.000 - 20.000 mennesker.
 
Priser restaurant: Den gennemsnitlige pris for en 2-retters middag er ca. kr. 180,- pr person. En øl koster ca. 30,-.
 
Priser i øvrigt: I butikken: 1 liter vand ca. kr. 5,-, dåse sodavand (33 cl) ca. kr. 7,-, brød ca. kr. 5.-, Chips 200g ca. kr. 12,-.


Shopping: Du kan med fordel købe lokalt håndværk samt lokalt honning, vin og olivenolie.
 
Natteliv: I Chania er der et stort udvalg af restauranter, barer og cafeer. Også Platanias og Agia Marina har et livligt natteliv.
 
Aktiviteter: Vandreture, vandsport, dykning etc.
 
Penge: Euro – 1 Euro svarer til ca. Kr. 7,50. Betaling med kreditkort accepteres de fleste steder. Pengeautomaterne tager imod de mest gængse kort. Vi anbefaler, at du kun veksler kontanter i banken eller på godkendte vekselkontorer.

Helligdage 2024

Nytårsdag: 1. januar

Hellig Tre Konger: 6. januar

Nationaldag: 25. marts

Langfredag: 3. maj

Påske: 5.-6. maj

Arbejdernes internationale kampdag: 1. maj

Pinse: 23. juni

Jomfru Marias Himmelfart: 15. august

Ochi dag (Nej dag): 28. oktober

Jul: 25. December – 26. december

Vejret:
JanFebMarAprMajJun
15°c16°c17°c20°c24°c27°c
JulAugSepOktNovDec
29°c29°c26°c23°c20°c17°c

Se vores store udvalg af charterrejser til Kreta her