Børnevenlige Alanya - tips til forældre - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

Anja, Søren og Clara - Mixx Travels første testpiloter


I februar 2020 lige før Corona fik vi sendt Anja, Søren og Clara som testpiloter til Alanya. Rejsen var på vores regning, testpiloternes opgave var blandt andet at finde ud af, hvordan man bedst oplever Alanya sammen med baby. Her er deres historie og den samlede tekst, som vi fik publiceret i fire dele på Mixx Travels facebookside.

Mandag 24/2 - Strandtur og svævebanen


Sikke en fantastisk første dag i Alanya. Vi startede med en slentre tur langs stranden, der tydeligt bar præg af februar måned. Ikke mange turister, hvilket blot gjorde det endnu mere hyggeligt og fredfyldt. Solen i ansigtet og vandets bølger i baggrunden. What’s not to like. Vi tog med svævebanen op til borgen (endda med barnevogn) og wauw sikke en udsigt! Bare udsigten er hele turen værd. Vi skal dog helst ikke gå glip af en oplevelse, så vi slæbte barnevognen med op af alle trappetrinene for at gå en tur rundt ved den gamle borg.


Bagefter gik turen ned til den anden side af bjerget hvor vi fandt en hyggelig og børnevenlig restaurant, La Luna, langs vandet. Her var god plads, højstol, et legerum til børn og fine puslemuligheder.
Nu nyder vi aftenen med tyrkisk mad på en restaurant tæt ved vores hotel.


Tirsdag 25/2 - Marked og legepladser langs stranden 


Clara og jeg sidder og venter i hotellets spa, mens Søren er inde og få en hamam behandling. Bagefter er det min tur. Bare fordi vi er på ferie med en baby, kan der godt være tid til selvforkælelse, vi tager bare en tur på skift.


Vi startede dagen med en tur til et ægte tyrkisk marked. Her er der altid mulighed for at lave en god handel og prutte lidt om priserne. Mine favoritter er de farvestrålende madmarkeder, hvor du finder alt fra grøntsager, frugt, krydderier, nødder og meget mere.  Da Clara vågnede, gik vi en tur ned langs stranden for at finde en legeplads. Det er ikke meget hun forstår endnu, men hun nød de farvestrålende bolde. Der er masser af legepladser og aktiviteter for børnene, specielt langs stranden. Endnu en skøn dag i Alanya!


Onsdag 26/2 - Dolmus 


En tur med den lokale dolmus bus, var en ægte tyrkisk oplevelse idag. Det hyggelige ved de lokale busser er, at de bare står af og på når du lige lyster. Der er også stoppesteder, men du kan også bare vinke chaufføren ind. Ellers har dagen budt på en dejlig gåtur langs hele strandpromenaden hvor vi fandt et perfekt sted til frokost. Helt nede på stranden med den smukkeste udsigt over havet og op til borgen. Det er trist det allerede er vores sidste dag, men det har virkelig været en skøn lille ferie. Generelt er Alanya en virkelig dejlig by. Her er meget børnevenligt og tyrkerne er et meget venligt og omsorgsfuldt folkefærd, det er perfekt med en baby. Oftest planlægger vi vores rejser selv, men det har været super rart bare at kunne læne os tilbage og så har Mixx Travel sørget for det hele. Fly, hotel og transfer og så har de været så gode til at hjælpe med anbefalinger af restauranter og aktiviteter.
Torsdag 27/2 - Hjemme igen


Nu er vi landet i dk igen og er kommet godt hjem efter nogle rigtig skønne dage i Alanya.  Vi har begge været i Alanya før, men det var før vi blev forældre og derfor ikke med fokus på børn. Jeg er virkelig positivt overrasket over, hvor børnevenligt det er. 


Det er et sted jeg varmt vil anbefale børnefamilier, her virker trygt og sikkert og alle er meget venlige og imødekomne med børn. Der er legepladser på hvert et gadehjørne (ja det er ikke engang en overdrivelse), der er masser af aktiviteter for børnene i form af legeland, aquapark, stranden og meget mere.  Alle restauranter er meget børnevenlige og har fine puslemuligheder, samt højstol og hjælper gerne med opvarmning af babymad. Udover børneaktiviteter er der også mulighed for sightseeing for de voksne hvor børnene også kan være med. I kan tage op på bjerget med svævebane, på tur op i de varme kilder, på sejltur og meget mere.  Det har været en fornøjelse at rejse med Mixx Travel. Det fantastiske med rejseselskaber er, at de sørger for det hele. Booking af fly og hotel, samt transfer. Derudover har Mixx Travel også været rigtig søde til at komme med anbefalinger af restauranter og aktiviteter. Jeg giver min varmeste anbefaling.