De bedste strande på Kreta - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882
 
Hvor ligger de bedste strande på Kreta?

Kreta er en meget stor ø og næsten som et land i sig selv, og fra vest til øst er der over 300 kilometer. Der er hundredevis af strande eller i hvert fald muligheder for at bade på Kreta, og havet er aldrig langt væk, når du opdager denne flotte ferieø med det gode kilma. Foråret starter tidligt og selv i november kan der sagtens blive over de 20 grader i luften. Når du rejser med Mixx Travel til Kreta vil du sandsynligvis bo på et hotel eller i en ferielejlighed i området vest for Chania. Her ligger nogle af Kretas mest kendte turistdestinationer og ferieanlæg langs kysten i byer med navne som
Gerani, Agia Marina, Platanias og Agio Apostoli. De fleste af disse strande er behageligt lavvandede, så her kan selv små børn nyde sandet og vandet uden problemer. Der er dog nogle steder strømme i vandet og revlehuller kan opstå, så børn skal naturligvis altid holdes under opsyn - enten de kan svømme eller ej. Find det perfekte hotel på Kreta her

Strande vest for Chania by


Stranden i Agia Marina er kendt for sin høje puls og de mange strandbarer, der ligger her. Her er aktivitet fra tidlig morgen til sen aften, og lydniveauet kan være ret højt. Men selve stranden er ganske udmærket. Det samme gælder for nabostranden Platanias Beach, som dog ofte opleves som lidt mere rolig. Stranden ved siden af hedder Gerani, og også her finder du udmærkede forhold og alle de faciliteter du skal bruge som liggestole, parasoller, mulighed for at købe mad og drikke og vandsportsaktivieter. Stranden ved Agio Apostoli hedder Glaros, en lidt mindre strand, kun 800 meter lang og meget populær blandt de lokale i weekenderne. Ved siden af finder du stranden Kalamaki. Den anbefaler vi ikke - den ligger meget tæt på vejen og er ikke specielt hyggelig. Hvor Chanianbugten ender i vest, finder du den fine strand Kolymbari. Den er nok mest for voksne, da stranden består af småsten. Den er 3 kilometer lang og fredelig, men uden alt for mange faciliteter. Hvis du fortsætter endnu længere vestpå, rammer du til sidst den hyggelige by Kissamos. Her ligger også en strand med småsten og en anden del med sand. Den mest kendte del af stranden hedder Mavro Molos. Vil du vide endnu mere om Kreta? Brug vores miniguide.

Andre strande på det vestlige Kreta


En af de mest kendte og absolut en køretur eller bustur værd er Balos, som både er en strand og en lagune. Tag bussen til Kissamos, og tag herefter en båd/vandtaxa til Balos. Vandet her er altid lidt varmere, og den lille ø Gramvousa beskytter lagunen for stærke vinde. Et magisk sted! Helt ude på Kretas nordvestlige hjørne ligger stranden Falassarna, som er en lang, fredelig og flot strand med den flotteste solnedgang. Stranden ligger ca. en time med bil fra Chania by eller måske 45 minutter fra fx. Agia Marina. Kretas nok mest berømte og smukkeste strandområde skal naturligvis også nævnes - Elafonissi. Fra Chania by til denne eventyrlige strand er der ca. 65 kilometer med bil, og turen går langs smalle, snoede veje, men det er det hele værd. Stranden er rosa, den den til dels består af knuste muslinge- og snegleskaller. Elafonissi er en lille ø, men man kan nemt vade ud til den i det lave vand. I området kan man også snorkle eller dykke. 

Endnu flere strande på Vestkreta


Ved klosteret Moni Preveli på Kretas sydvestlige kyst finder du denne perle af en strand ved navn Preveli. Her slapper du af og nyder stranden i den flotte natur, som blandt andet inkluderer nogle små vandfald. Ikke langt fra Matala finde du to udmærkede strande: Kommos Beach og Sarantari. Læg mærke til, at dele af stranden her er forbeholdt naturister. På Kretas sydlige kyststrækning og ca halvanden time med bil fra Chania by ligger en af Kretas mest charmerende byer: Paleochora. Her findes to gode strande - en sandstrand og en strand med småsten. Og hvis dette ikke er nok, kan du også teste en af de nærbeliggende strande Gianiskari, Anidri, Krios eller Grameno. Tag på en dagstur fra Chaniakysten hertil, du bliver ikke skuffet. Stemningen er afslappet og måske lidt mere lokal en nordpå langs Chaniakysten. Der er brusere, strandparasoller og mulighed for at leje en liggestol. På den sydlige kyst ligger en af Kretas mest "originale" strande uden mange facilteter, den fine strand Sougia. Der er dog nogle brusere og nogle caféer i nærheden, hvis sulten skulle melde sig. 

Se vores store udvalg af charterrejser til Kreta her