De bedste strande på Rhodos - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

 

De bedste strande på Rhodos - din guide til sol, bad og sand


Rhodos er en fantastisk destination, der tilbyder noget for alle sol- og strandelskere. Øen ligger i den græske øgruppe Dodekaneserne og er kendt for sine smukke strande og lange historie. Her præsenterer vi 10 af de bedste strande på Rhodos, hvor du kan nyde solen, det krystalklare vand og lære nogle interessante historiske fakta på samme tid. For at komme til de forskellige strande kan du selvfølgelig tage en taxa eller køre i din egen bil eller knallert - eller hvis du er sporty, kan du cykle eller gå! De rejsetider, vi angiver, er med offentlig bus, og vi har angivet bussens nummer. Men buslinjer kan blive flyttet eller få nye navne, så spørg chaufføren, før du tager af sted! Rejsen koster typisk 2-5 euro hver vej. God fornøjelse og hav en dejlig dag på stranden!


Faliraki strand - måske Rhodos' mest populære strand


Dette er en af de mest populære strande på Rhodos, og med god grund. Lange strækninger med gyldent sand og et livligt strandliv venter dig her. For de eventyrlystne er der også vandsport at prøve, såsom jetski og parasailing. Interessant nok har Faliraki en historie, der går tilbage til det antikke Grækenland, hvor den blev brugt som havneby for selve byen Rhodos. Faliraki ligger ca. 14 km fra Rhodos by. Tag bus 12, 40 eller 16. Turen tager cirka 40 minutter. Den sidste kilometer skal man gå. Vil du se nogle af vores hoteller på Rhodos? Det kan du gøre her!

Tsambika-stranden har måske-måske magiske evner....


Tsambika ligger på øens østkyst og er en perle med krystalklart vand og blødt sand. Stranden er omgivet af imponerende klipper og en smuk bakke, hvor der ligger en lille kirke, som tiltrækker mange besøgende. Legenden siger, at kvinder, der kæmper med at blive gravide, kan bede til Jomfru Maria i denne kirke for at få hendes velsignelse. Tsambika ligger cirka 25 kilometer fra Rhodos by. Tag bus nummer 113. Turen tager cirka en time. Den sidste kilometer skal man gå.


Stranden man kalder for "Anthony Quinn Bay"


Denne smukke bugt er opkaldt efter skuespilleren Anthony Quinn, som blev forelsket i dens skønhed under optagelserne til filmen "Kanonerne fra Navarone" fra 1961. Her finder du krystalklart vand og dramatiske klipper, der omgiver stranden. Det er et perfekt sted at snorkle og dykke på grund af det rige marineliv i området. Stranden hedder faktisk "Vagies", men det er der ingen, der kalder den! Det er en meget populær strand, så den kan godt være lidt overfyldt i højsæsonen. Stranden ligger ca. 16 km fra Rhodos by. Tag bus 113 eller 114, rejsen tager lige under en time.


Prasonisi-stranden: perfekt til windsurfing og der, hvor Rhodos ender.


For dem, der elsker windsurfing og kitesurfing, er Prasonisi Beach den ultimative destination. Stranden ligger på Rhodos' sydspids og er unik, fordi den er omgivet af både Det Ægæiske Hav og Middelhavet. Det er et populært sted for professionelle og begyndere inden for vandsport. Desuden kan man beundre den smukke udsigt over øen fra toppen af klipperne. Stranden ligger på det sydligste punkt af Rhodos, og fra Rhodos by tager det lidt over 2 timer i bil (ca. 90 km). Du kan også tage bussen, men det bliver en lang rejse med flere skift - det kan vi ikke anbefale.

Lindos strand: kombiner strand med historie


Lindos-stranden er et af de mest maleriske steder på øen. Det smukke hvide sand og det rolige turkise vand gør det til det perfekte sted at slappe af og nyde livet. Lindos er også hjemsted for en af Rhodos' mest imponerende gamle akropoler!  Så hvad er en akropolis? Navnet betyder "høj by", og dette antikke sted blev bygget i det 4. århundrede e.Kr. og derefter udvidet af romerne og de tyrkiske erobrere i det 16. århundrede. Man kan gå op til akropolis fra stranden på omkring en halv time - fantastisk udsigt! Fra Rhodos by er der ca. 50 km, og du skal regne med, at busturen tager halvanden time. Tag nummer 64 eller 103.


Afandou-stranden er laaaaang


Afandou er en af de længste strande på øen og tilbyder en bred vifte af vandsport og faciliteter. Sandet er blødt, og havet er krystalklart. I nærheden af stranden ligger også den flotte og hyggelige landsby Afandou, hvor man kan udforske traditionel græsk arkitektur og smage på lokale delikatesser. Vandet bliver hurtigt dybt, så det er måske ikke så velegnet til familier med små børn. Med bus tager det ca. 50 minutter fra Rhodos by. Tag bus 113 eller 114 (ca. 20 km).

Kallithea strand - klassisk spa-resort


Kallithea ligger mindre end en kilometer fra Rhodos by og er kendt for sine naturlige termiske kilder og elegante arkitektur. Her kan du nyde en afslappende badeoplevelse og udforske den smukke natur og de historiske termiske bade, der har været populære siden oldtiden. Vandet er klart, det er altid muligt at finde et frit hjørne på stranden, og vigtigst af alt er omgivelserne børnevenlige. Det tager cirka en time med bus fra Rhodos by. Tag nummer 3A eller 40.


Elli-stranden i selve Rhodos by


Hvis du ikke vil rejse langt fra Rhodos by, er Elli Beach den perfekte mulighed. Denne bystrand ligger ved siden af Mandraki-havnen og byens akvarium og tilbyder solsenge, parasoller og en række vandsportsaktiviteter. Stranden er ret stenet og måske mest for voksne. Hvis du går mod vest på Elli Beach og passerer spidsen af Rhodos, vil du snart befinde dig på Windy Beach (eller Akti Kanari), som er.....ret blæsende, i modsætning til Elli, som normalt er helt rolig. En advarsel: Elli Beach kan blive meget overfyldt, og støjniveauet kan være ret højt..


Ixia strand vest for Rhodos by


Ixia er kendt for sine vinde, hvilket gør den til en populær destination for windsurfing og sejlads. Her kan du nyde en aktiv dag på vandet og nyde den fantastiske udsigt over Det Ægæiske Hav. Ixia ligger tæt på Rhodos by (kun 5 km), så det kan være en god idé at tage hertil, hvis det ikke er for varmt. Stranden er stenet, og bølgerne kan være ret høje. Bussen, der tager dig hertil, hedder 50 og tager ca. 35 minutter.


Stegna strand - rolig og meget 'græsk'


Stegna er en rolig og afslappende strand, der byder på naturskønne omgivelser og krystalklart vand. Det er et perfekt sted at slappe af og nyde et traditionelt græsk måltid på en af de maleriske tavernaer langs stranden. Mulighed for at leje strandstole og parasoller. Vandet bliver ret hurtigt dybt. Tag hertil, hvis du vil have fred og ro - og spise god græsk husmandskost!


Denne tekst er skrevet af Fredrik Kinnunen, som har arbejdet hos Mixx Travel siden 2020. Fredrik var på Rhodos for første gang i 1987.