Vinterferie i Tyrkiet - Hvordan og hvornår? - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

 
Vinterferie i Tyrkiet - hvornår og hvordan?

Hos Mixx Travel kan du rejse til Antalya og de nærliggende feriebyer Alanya, Side, golfdestinationen Belek og dejlige Kemer hele vinteren. Vinteren 22/23 har vi afgange fra både Kastrup, Billund og fra sidst i marts fra Aalborg og Hamborg.

Hvornår kan man flyve til Antalya i vinterhalvåret?


Fra Kastrup flyver vi fredage i januar og frem til midten af februar, efter det flere gange om ugen! Fra Billund er der også fredage i januar, februar og marts - med nogle ekstra afgange om søndagen i februar. Fra Aalborg og Hamborg starter vi med at flyve onsdage og søndage fra sidst i marts.

Er det billigt at rejse til Tyrkiet om vinteren?


Ja, det må man sige! I forhold til at rejse om sommeren er der ofte under halv pris. Det hænger naturligvis sammen med udbud og efterspørgsel, og tempoet i byerne er en del lavere om vinteren - lige som med temperaturerne. Vintertilbud til Tyrkiet fra 1.295,- for en uge med fly og hotel i Alanya eller Side er ikke unormalt.  Så hvis du leder efter en billig ferie sydpå om vinteren, er det nok her du skal kigge!

Hvor varmt er der i det sydlige Tyrkiet om vinteren? 


Klimaet om vinteren i den del af Tyrkiet vi laver rejser til er ret skiftende. Langt ind i november og december kan der sagtens være tæt på de 20 grader om dagen. Lige netop denne december 2022 har været meget varm, men det kan også gå ned til 12-15 grader. Januar og februar er ret kolde, typisk med temperaturer om dagen ved de 10 grader, hvor marts betyder ca. 5 grader mere og i april er det forår - og sommetider næsten sommer. Men det er koldt om aftenen i hele perioden, og nætterne kan være isnende ned til et par plusgrader.

Hvornår regner det mest om vinteren i det sydlige Tyrkiet?


Det regner i princip kun her fra sidst i oktober til midten af april. Men så falder det en del, gennemsnitligt mere end f.eks i København. Men der er dog nogen sol: i gennemsnit 10 dage i december kan regne med klar himmel og sol - eller omregnet til 4 soltimer pr. dag! Så man kan være heldig med vintervejret i Tyrkiet.

Hvad kan man lave i det sydlige Tyrkiet om vinteren?


Der er masser af aktiviteter at tage sig for på den tyrkiske middelhavskyst i de kolde måneder. Se her nogle eksempler:

 • Nyd af en halv eller hel dag i Hamam - tyrkisk bad. Bliv helt skrubbet igennem, få en massage, nyd af god tid og afslapning.
 • Få ordnet dit hår eller negler til gode priser og med tid til den helt store behandling.
 • Tag en tur med Alanyas gondolbane (Teleferik) op til toppen af klippen. En sjov og flot tur som børnene vil elske.
 • Spis og drik godt. Både Alanya, Antalya, Side, Belek og Kemer har virkelig mange gode og hyggelige restauranter, caféer og barer.
 • Temperaturen er perfekt til at løbe en tur langs strandpromenaden, cykle eller svømme i hotellets (opvarmede) swimmingpool.
 • Golfinteresseret? Belek har regionens absolut bedste baner, og du får virkelig meget golf og gode hoteller for pengene.
 • Hold en fridag for dig selv eller familien på hotellet. Se film, hyg, nyd at have god tid sammen.
 • Tag på udflugt til regionens historiske monumenter som Perge, Aspendos, Side. I vil have det hele næsten for jer selv.
 • Tag på god shopping og spændende storbyferie i Antalyas gamle bydel Kaleici.
 • Tag på det lokale marked. Turisterne er væk og der er både bedre plads og lidt lavere priser.