Side Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

Midtvejs mellem Antalya og Alanya på en lille halvø på Tyrkiets sydkyst ligger Side. Side er et ideelt sted at kombinere en afslappende badeferie med spændende ture rundt blandt områdets mange romerske ruiner, nogle af de mest velbevarede i Tyrkiet.

Charmerende Side er virkelig et besøg værd. Her finder du ruiner fra en svunden tid, masser af kulturelle seværdigheder, smalle gyder og autentiske stenhuse. Spredt rundt omkring i de smukke huse finder du butikker, restauranter og hyggelige barer. Nogle af sydkystens bedste strande strækker sig ud fra Side, flere kilometer i begge retninger. Her ligger mange af de store hoteller i naturskønne områder, lidt uden for byen, men lette at nå med en dolmus (minibus). En promenade går fra Side's historiske centrum til Kumköy, området hvor de fleste store hoteller ligger. Langs promenaden er der rigeligt med muligheder for et dejligt aftensmåltid, kombineret med en skøn udsigt til solnedgangen.

Strande
Side har to dejlige strande, den østlige og vestlige. Den østlige har krystalklart badevand, og tempoet her egner sig til dem som gerne tager tingene med ro. Her er langt imellem liggestolene, og masser af plads til at udfolde sig, eller læse en god bog. Veststranden har mere fart og tempo, og er samtidg en god strand til børnefamlierne på grund af strandens lave vand. Der er også sørget for masser af aktiviteter, og man kan leje det meste udstyr til en eftermiddag med vandsport. Endnu mere om de bedste strande i Side

Shopping
De charmerende stenhuse i den gamle del af byen gemmer på små spændende butikker, med et originalt udvalg af varer. Her finder du blandt andet tøj, krydderier, sko, briller, læder, guld og sølv. De lokale er altid med på at prutte om prisen, så prøv lykken! Et par store centre kan Side også byde på - her kan du shoppe til helt andre priser end du finder i Skandinavien. Se efter centrene i udkanten af den gamle bydel, ved det Romerske Bad.

Restauranter og underholdning.
Side er en by med meget at se på for de historisk interesserede, med mange seværdigheder fra en svunden tid. Se for eksempel det gamle Amfiteater med plads til 17.000 mennesker, eller det velbevarede Romerske Bad, for eksempel når det ligger badet i lys om natten.
De fleste spisesteder ligger i den charmerende bydel, som holdes bilfri om natten. Her kan du nyde et dejligt måltid omgivet af de byens gamle mure som taler til dig i mørket.


Se aktuelle tilbud til Side her

Fakta om Side:


Flyvetid: Beregnet flyvetid fra København 3 timer 35 min

Transfer: Fra lufthavnen i Antalya til det første hotel i Side tager omkring 1 time (70 km). Transferen sker med Mixx Travel personale eller med nogen af vores lokale agenter. Det kan forekomme at der ikke er en guide med i bussen. I sådanne tilfælde gives der information til gæsterne i lufthavnen, lige inden bussen kører mod destiantionen.

Pas og Visum: Danske statsborgere behøver ikke visum til Tyrkiet. Dog skal passet være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen. Er du statsborger i et andet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i København.Tlf 39202788

Tidsforskel:  + 1 Time

Telefon: Ring +90 efterfulgt af telefonnummeret. Vil du ringe til Danmark skal du ringe 0045 efterfulgt af telefonnummeret.

Vaccination: Kontakt en læge eller vaccination klinik.

Beboere: Side har omkring 15 000 indbyggere. Om sommeren stiger det til ca. 100 000.

Priser mad: Den gennemsnitlige pris for en to retters middag er ca. 120 pr person. En øl koster omkring 20 kr.

Priser i øvrigt: I butikken: 1 liter vand ca. 3: -, dåse sodavand i hjemmet (33 cl) omkring 4: -, hvidt brød ca. 2: -, Chips 200g ca 12: -

Strande: Side har to dejlige og lange strande. Veststranden er lavvandet med fint sand og øststranden har grovere sand og lejlighedsvis høje bølger. Solsenge og parasoller er til rådighed mod betaling.

Natteliv: Stort udvalg af restauranter, barer og cafeer med god mad til rigtig gode priser. Der findes en del diskoteker i det centrale Side. Shopping kan gøres omkring hotellerne på hovedvejen eller inde i Side by hvor der kan købes tøj og sko, souvenirs, tyrkiske tæpper, skind, guld og meget mere.

Aktiviteter: Vandsport, dykning, rafting, tennis, fodbold, etc.

Penge: Den lokale valuta hedder Tyrkiske Lira (TRY). Du kan betale med Visakort og Mastercard de fleste steder, ligesom du kan hæve kontanter i pengeautomaterne (ATM) mod et gebyr.

 

Ønsker du at medbringe kontanter hjemmefra, skal vi gøre opmærksom på, at det de fleste steder ikke er muligt at veksle danske kroner, og vi anbefaler derfor, at du medbringer Euro, som kan veksles på posthuset (PTT) eller på vekslekontorerne.


Ramadan og helligdage 2023

Nytårsdag: 1. januar.

Børnenes dag: 23. april. 

Arbejdernes dag: 1. maj.

Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj.

Demokratiets og folkets dag: 15.7.

Sejrens dag: 30. august. 

Republikkens dag: 28.- 29. oktober.

Den 11 marts begynder den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker have begrænsede åbningstider, og du kan opleve, at serviceniveauet er lavere end normalt. Afslutningen på Ramadanen Seker Bayram (sukkerfesten) markeres med 3 festhelligdage: 10. april - 12. april. Kurban Bayram (offerfesten): 16.juni - 19.juni.

Vejret

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
30°c 33°c 30°c 26°c 22°c 18°c