Platanias Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

Dejlige Platanias, opkaldt efter områdets platantræer, er et yndet rejsemål for nordiske besøgende, som vender tilbage år efter år på grund af de fine sandstrande og det turkisblå hav. Der er masser at se og lave for hele familien, og Platanias tilbyder en bred vifte af aktiviteter og udflugter, herunder bådture, dykning, vandski og ture til nærliggende naturskønne steder. Området byder også på en række udendørs og eventyrlige aktiviteter som vandreture og mountainbiking. Platanias har et livligt og varieret natteliv, som er velegnet til unge turister og voksne, der nyder nattelivet. Der er masser af barer, klubber og restauranter, og området er også et hyppigt mødested for events og fester. Hvis du er interesseret i Kretas historie, er der mange historiske steder og attraktioner i nærheden af Platanias, såsom gamle kirker, fæstninger og arkæologiske steder. Den mest berømte er nok St John-fæstningen, der blev bygget i middelalderen for at beskytte området mod pirater.

 

Strande i Platanias


Platanias-stranden, vest for Chania, er en af de mest populære strande i området. Det er en ca. 2 km lang sandstrand, der strækker sig fra Agia Marina til Keritis-floden.  Der er flere strandtavernaer og barer, hvor man kan leje solsenge og parasoller. Om sommeren kan man deltage i forskellige vandsportsaktiviteter. Hvis du er på udkig efter et mere roligt strandområde, anbefaler vi den vestlige del af stranden nær Keritis-floden.

I nærheden af Platanias ligger Agia Marina Beach, som er en anden populær strand i området. Stranden er en bred sandstrand og giver gode muligheder for at bade og solbade.

Stalos Beach er en rolig strand ca. 3 km øst for Platanias, som er populær blandt familier. Stranden er en sandstrand, og vandet er klart og lavt, hvilket gør den til et sikkert sted for børn.

Hvis du er på udkig efter fantastisk natur og en chance for at slappe af væk fra de mere travle turistcentre, anbefaler vi Gerani Beach.Shopping i Platanias


Platanias har en række mindre forretninger, butikker og markedspladser, hvor du kan shoppe. I det centrale område af Platanias og langs kysten er der mange butikker, souvenirbutikker, tøj- og skobutikker og andre specialbutikker - med lokalt kunsthåndværk, tøj, tilbehør, souvenirs, smykker, keramik og andre gaveartikler. Der er også supermarkeder og dagligvarebutikker, hvor du kan købe mad, drikkevarer og andre dagligvarer. Hvis du er på udkig efter et større og mere moderne udvalg, bør du tage til Chania.


Restauranter og underholdning i Platanias


Platanias' madudbud vil tilfredsstille selv den mest kræsne gourmet. Området har flere traditionelle græske tavernaer, der serverer lokale delikatesser som gyros, souvlaki, moussaka og saganaki. Hvis du vil nyde det internationale køkken, har Platanias også et varieret udvalg af internationale restauranter, herunder italienske, kinesiske, mexicanske og indiske restauranter.

Der er flere strandbarer og caféer langs kysten, hvor du kan nyde forfriskende drinks og snacks, mens du beundrer havudsigten og solnedgangen.

Når du vil nyde græsk mad og atmosfære med hele familien, er Nemo restaurant på Platanias strand noget for dig. Redwood Bar & Grill er en anden familievenlig restaurant for kødelskere. Carpe Diem er en fiskerestaurant, der serverer græske måltider med friske salater og farverige forretter. Gå ikke glip af deres kretensiske friskøl fra hanen og forfriskende cocktails. De, der elsker aftenliv, vil helt sikkert nyde musikken og det store udvalg af kaffe og eksotiske cocktails på Amalfi Caffè & Cocktail Bar - et godt sted at slappe af og indsnuse atmosfæren.

Platanias har et livligt natteliv med mange barer, pubber og natklubber, der tilbyder underholdning og drinks indtil de tidlige morgentimerOm Kreta:


Flyvetid: Anslået flyvetid fra f.eks Kastrup: 3,5 timer

Transfer: Fra Chania lufthavn kan du forvente 40 minutters kørsel til de mest populære feriesteder vest for byen Chania.

Tidsforskel: 0 timer

Telefonopkald: +30 og græsk telefonnummer. Hvis du vil ringe til Finland, tast +45 og telefonnummeret.

Vaccinationer: Ingen vaccinationer er påkrævet. Kontakt din læge, hvis du er i tvivl.

Indbyggertal: Byen Chania har omkring 150.000 indbyggere. Om sommeren, inklusive turister, har Kreta op til 1 million mennesker.

Gennemsnitsprisen for en to-retters middag er ca. 20-25 € pr. person. En øl koster omkring 3,5 euro, cigaretter omkring 5 euro.

Strande: De fleste af hotellerne har strand.

Natteliv: Diskoteker, klubber og barer i de største feriebyer.

Aktiviteter: strandaktiviteter, vandsport, dykning, snorkling, tennis, fodbold, vandreture.

Valuta: Kretas valuta er euro. Kreditkortbetaling accepteres i de fleste butikker og på alle hoteller, mens hæveautomater accepterer de mest almindelige kort.


Helligdage i Grækenland i 2024:


Nytårsdag: 1. januar

Helligtrekonger: 6. januar

Nationaldagen: 25. marts

Langfredag: 3. maj

Påske: 5.-6. maj

Pinse: 23. juni

Jomfru Marias himmelfartsdag: 15. august

"Nej-dag": 28. oktober

Jul: 25.-26. december


Vejret

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c