Özdere Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

I Özdere kan du virkelig slappe af. Den charmerende lille by, der ligger ca 50 min kørsel fra lufthavnen i Izmir er et nyere rejsemål, der stadig bærer et autentisk præg, med dens hyggelige små gader i den indre by. Her bor ca. 13.000 indbyggere (om sommeren ca. 100.000) Bo på et af vores Resorts og lej evt en bil og kør rundt i det  smukke landskab eller besøg den tidligere romeske provinshovedstad Efesos, der ligger blot ca. 30 km fra Özdere. Ønsker du at besøge den mere livlige ferieby Kusadasi ligger den blot 35 km. fra Özdere og kan nemt nås i taxa eller med den lokale bus (Dolmus) der kører hele dagen.

Strande
Stranden i Özdere er en populær strand som måler ca 1800m lang og ca 20 m bred. Derudover måler hele kyststrækningen før og efter byen ca 40km. Over alt på denne strækning findes der lækre strande ved de små bugter. Flere af strandene er strande med "Blåt flag"

Restauranter og barer
På trods af byens lille størrelse er der alligevel et godt udvalg af barer og restauranter i byen. Her serveres både lokale specialiteter og internationale retter. Nattelivet i Özdere er forholdsvist roligt, men her er gode muligheder for en drink på en af barerne eller pub'erne i centrum. 

Shopping
Al shopping i Özdere er koncentreret omkring byens handelsstrøg. Her findes en del sko og tøjbutikker, samt souvenirbutikker. Én gang om ugen afholdes der lokalt marked som er en af de oplevelser man ikke skal gå glip af. Her bliver der opstillet en masse boder hvorfra der sælges alt mellem himmel ord jord. En del af markedet er frugt og grøtsagsmarked.

Se aktuelle tilbud til Özdere her


Fakta om Özdere: 

Flyvetid: Beregnet flyvetid fra København 3 timer 20 min

Transfer: Fra lufthavnen i Izmir til det første hotel i Özdere tager omkring 50 minutter Transferen sker med lokalt engelsktalende personale fra vores samarbejdspartners servicekontor i Kusadasi.

Pas og Visa: Danske statsborgere behøver ikke visum til Tyrkiet. Dog skal passet være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen. Er du statsborger i et andet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i København.Tlf 39202788

Tidsforskel: Dansk tid + 1 Time

Telefon: Ring +90 efterfulgt af det tyrkiske telefonnummer, vil du ringe til Danmark skal du ringe 0045 efterfulgt telefonnummeret.

Vaccination: Kontakt en læge eller vaccination klinik.

Beboere: Özdere har ca. 13.000 indbyggere.

Priser mad: Den gennemsnitlige pris for en to retters middag er ca. 120 kr. pr person. En øl koster omkring 20 kr.

Pris iøvrigt: I butikken: 1 liter vand ca. 3 kr, dåse sodavand (33 cl) omkring 4 kr., hvidt brød ca. 2 kr., Chips 200g ca 12 kr.

Strande: Stranden i Özdere er bred og rolig. Sammen med nabobyerne strækker kysten sig over 40km ialt med forskellige bademuligheder.  Her findes både restauranter og mulighed for at dyrke forskellige vandsportsaktiviteter.

Natteliv: Özdere er ikke kendt for det mest livlige natteliv. Dog findes der en håndfuld barer og pubber.

Aktiviteter: Vandland, vandsport, dykning, tennis, fodbold.

Penge: Den lokale valuta hedder Tyrkiske Lira (TRY). Du kan betale med Visakort og Mastercard de fleste steder, ligesom du kan hæve kontanter i pengeautomaterne (ATM) mod et gebyr.

 

Ønsker du at medbringe kontanter hjemmefra, skal vi gøre opmærksom på, at det de fleste steder ikke er muligt at veksle danske kroner, og vi anbefaler derfor, at du medbringer Euro, som kan veksles på posthuset (PTT) eller på vekslekontorerne.


Ramadan og helligdage 2023

Nytårsdag: 1. januar.

Børnenes dag: 23. april. 

Arbejdernes dag: 1. maj.

Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj.

Demokratiets og folkets dag: 15.7.

Sejrens dag: 30. august. 

Republikkens dag: 28.- 29. oktober.

 

Den 23 marts begynder den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker have begrænsede åbningstider, og du kan opleve, at serviceniveauet er lavere end normalt. 

Afslutningen på Ramadanen Seker Bayram (sukkerfesten) markeres med 3 festhelligdage: 21. april - 23. april. Kurban Bayram (offerfesten): 28. juni - 1. juli. 

Vejret

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
30°c 33°c 30°c 24°c 22°c 18°c