Marmaris Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

 

På den tyrkiske vestkyst – der hvor Middelhavet møder Det Ægæiske Hav - ligger den hyggelige ferieby Marmaris. Med sin kilometerlange, børnevenlig stranddet livlige bazarområde og den charmerende lystbådehavn har byen i mange år været et både kendt og elsket rejsemål – og det kan vi godt forstå 

 

Marmaris kaldes også ”Yeşil Marmaris” (Grønne Marmaris) og det er ikke så underligt. Byen er omgivet af fyrreklædte bjerge, og overalt er ser man frugttræer og eksotiske blomster.  

 

Marmaris var oprindeligt en lille fiskerby, og havnen spiller den dag i dag stadig en stor rolle i dagligdagen. Her ligger de smukke træbåde på stribe, klar til at sejle ud på oplevelser til havs. På en klippetop bag havnen ligger borgen, som i dag er indrettet som museum, og turen hertil går til fods ad små snoede gader. 

 

Også om aftenen er havnen et populært mødested, og de mange restauranter og caféer lokker med lækre måltider. Bag havnen ligger bargaden hvor der er rig mulighed for at danse til den lyse morgen. 

 

Den lange strandpromenade fører hele vejen til nabobyen Içmeler. Her ligger hoteller, restauranter, caféer og barer på stribe, og en spadseretur her er et must når man besøger Marmaris. 

 

Içmeler ligger ca. 7 km fra Marmaris, og her ligger områdets bedste strand. Tempoet er mere roligt her, men man finder alligevel et godt udvalg af butikker, gode restauranter, hyggelige caféer og små barer. Skulle trangen til at besøge Marmaris melde sig, så hopper man blot på en dolmuş (minibus). Mange vælger også at spadsere langs den smukke promenade langs havet. 

 

Strande 

 

Marmaris strand strækker sig ca. 9 km fra centrum til IçmelerHer er som regel ingen understrøm og høje bølger, og vandet bliver forholdsvis langsomt dybt. Strandens bredde er varierende, og består af sand og småsten. Hvert år tilføres nyt sand på stranden, og den kan derfor skifte udseende fra år til år. Find det sted du synes bedst om, og vær opmærksom på, at du skal betale for brug af solsenge og parasoller.  

 

Sandstranden i Içmeler er bred og lavvandet og er helt ideel for familier med mindre børn, der vil tilbringe hele dagen på stranden. Bor du i Marmaris kan du tage en dolmuş eller en taxabåd til Içmeler 

 

Iztuzu stranden, også kendt som ”Turtle Beach” (Skildpadde stranden) ligger syd for Marmaris, ca. 6 km fra Dalyan. Den 5 km lange sandstrand er én af de smukkeste strande i Tyrkiet. Stranden er også et reservat for havskildpadder, og det er derfor kun tilladt at opholde sig på de afmærkede områder. Turen til Dalyan foregår med bus eller båd, og selve bådturen er i sig selv en oplevelse.  

 

Fakta om Marmaris:  

 
Flyvetid: Beregnet flyvetid fra Danmark: 3 timer og 25 min. 

 

Transfer: Fra lufthavnen i Dalaman til Marmaris by: Ca. 110 km. Transferen sker med Mixx Travels personale eller med vores lokale agent. Det kan forekomme, at der ikke er en guide med i bussen. I sådanne tilfælde gives der information til gæsterne i lufthavnen, lige inden bussen kører mod destinationen. 

 

Pas og Visum: Danske statsborgere skal ikke have visum til Tyrkiet 

 

Tidsforskel:1 times tidsforskel. Når kl. er 13:00 i Danmark er den 14:00 i Tyrkiet.  
 

Telefon: Ring +90 efterfulgt af det tyrkiske telefonnummer. Vil du ringe til Danmark fra Tyrkiet skal du trykke 0045 efterfulgt af telefonnummeret. 
 

Vaccination: Der er ingen kendte krav om vaccination. Kontakt evt. en læge eller vaccinationsklinik. 
 

Indbyggere: Marmaris har omkring 31.500 indbyggere. 
 

Priser på restaurant:Den gennemsnitlige pris for en 2-retters middag er ca. kr. 180,- pr person. En øl koster ca. kr. 30,-. 

 

Priser i øvrigt: I butikker1 liter vand ca. kr. 5,-, dåse sodavand (33 cl) ca. kr. 7,-, brød ca. kr. 5.-, Chips 200 g ca. kr. 12,-. 

 

Strande: Sand- og grusstrande, nogle steder med småsten. 

 

Shopping: Du kan med fordel købe lokalt håndværk, god, lokal honning, guld og lædervarer. Hver torsdag er der marked i Marmaris. Her kan købes alt fra frugt og grønt til souvenirs. Om onsdagen er der marked i Içmeler. Netsel Marina har et godt udvalg af eksklusive forretninger. 

 

Natteliv:Marmaris har et stort og varieret udvalg af restauranter, caféer, barer og natklubber. 

 

Aktiviteter: Vandreture, vandsport, dykning etc. 

 

Penge: Kreditkort betaling accepteres i alle større butikker, supermarkeder og restauranter. Pengeautomater (ATM/Bankomat) tager de mest gængse kort. Skal du veksle kontanter til Tyrkiske Lira, anbefales det at bruge vekselkontorerne eller PTT (posthuset).    

 

 

Ramadan og helligdage 2022

Nytårsdag: 1. januar.

Børnenes dag: 23. april. 

Arbejdernes dag: 1. maj.

Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj.

Sejrens dag: 30. august. 

Republikkens dag: 29. oktober.

 

Den 2. april begynder den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker have begrænsede åbningstider, og du kan opleve, at serviceniveauet er lavere end normalt. 

Afslutningen på Ramadanen Seker Bayram (sukkerfesten) markeres med 3 festhelligdage: 2. maj - 4. maj. Kurban Bayram (offerfesten): 9. juli - 12. juli. 

 
Vejret 

Jan 

Feb 

Mar 

Apr 

Maj 

Jun 

16°c 

14°c 

16°c 

21°c 

25°c 

28°c 

Jul 

Aug 

Sep 

Okt 

Nov 

Dec 

30°c 

33°c 

30°c 

26°c 

22°c 

18°c