Maleme Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

Når du leder efter en rolig feriedestination uden stress og jag omkring dig, er det afslappede og fredelige Maleme lige noget for dig. Maleme ligger i fantastiske omgivelser på den vestlige del af Kreta med frodige dale, olivenlunde og bjergrige landskaber. Det gør det til en ideel destination for vandreture i naturen og for at nyde det smukke landskab.

Malemes militærhistorie tiltrækker mange historieinteresserede og turister med interesse for militærhistorie Området omfatter Maleme-flyvepladsen, som var en strategisk base for den tyske invasion af Kreta i 1941, og den tyske kirkegård (Deutscher Soldatenfriedhof Maleme) nær landsbyen Maleme, som er dedikeret til de tyske soldater, der mistede livet i kampene ved Maleme. Selv om kirkegården er de tyske soldaters gravsted, er den åben for besøgende fra hele verden, som vil lære mere om øen Kretas historie under Anden Verdenskrig.

På promenaden i Maleme kan du gå ture, beundre havudsigten og opleve den lokale atmosfære. Hvis du vil have mere motion, kan du vandre fra Maleme til Platanias. Undervejs kommer du gennem olivenlunde, fyrreskove og små landsbyer. Platanias byder på masser af faciliteter for vandrere, herunder restauranter, caféer og butikker, hvor du kan hvile og tanke op, inden du vender tilbage. Fra Maleme til Platanias er der ca. 6 km.

Stranden i Maleme


Maleme-stranden er en del af en 16 km lang strandstrækning, der strækker sig fra Chania til landsbyen Kolymbar. Stranden byder på alle de faciliteter, du har brug for til en behagelig dag på stranden. Stranden består halvt af sand og halvt af småsten og har krystalklart, roligt vand. Stranden er omgivet af en promenade, der indbyder til romantiske aftenture. Du kan nyde det fantastiske landskab og udforske de mange strandrestauranter, tavernaer og barer, hvor du kan nyde en drink eller et lækkert kretensisk måltid tilberedt med lokale ingredienser.

Shopping i Maleme


Den lille landsby Maleme byder på en del services som f.eks. et bageri, et apotek, en tankstation og et par taverner, souvenirbutikker og minimarkeder.

I Maleme bør du især tjekke de lokale virksomheder, der fremstiller traditionelle produkter. Apostolakis Handmade Ceramics giver en unik mulighed for at opdage lokal kunst og kultur. Det er en familievirksomhed med speciale i håndlavede keramikprodukter. Værkstedets grundlægger, Costas Apostolakis, blev undervist af sin far og bedstefar og har lavet sin egen keramik, siden han var otte år gammel. Værkstedet producerer en bred vifte af keramiske produkter, herunder service, dekorative genstande og redskaber. Alle produkter er miljøvenlige, ugiftige og lavet til at holde.

 I Center Stalos Shop finder du håndlavede lædervarer, keramik, træprodukter og vintageartikler, mens Fiska-familiens værksted producerer 100 % naturlige, håndlavede veganske sæber og ansigtscremer.


Restauranter og underholdning i Maleme


Maleme har flere restauranter og traditionelle taverner. De nyeste og mest stilfulde restauranter ligger på stranden, men der er også traditionelle restauranter på hovedvejen gennem landsbyen. Om aftenen kan du nyde en øl, en drink eller endda en lækker frappé (græsk iskaffe). Hvis du er på udkig efter en afslappet strandbar, kan Menta Beach Bar være et godt valg til at nyde de solrige dage og atmosfæren på Kreta. Baren er kendt for sin afslappede atmosfære, venlige betjening og lækre drinks.

The Wave Restaurant har serveret kvalitetsmad med traditionelle ingredienser siden 1987. Deres mad er baseret på rene græske produkter fra lokale producenter og deres egen jomfruolivenolie. Restaurantens middelhavs- og især kretensiske køkken byder på sunde måltider fyldt med vigtige vitaminer og mineraler. Nyd et måltid ved havet i solen eller i fuldmånens skær.

 
Information om Maleme:

Anslået flyvetid fra f.eks Billund: 3 timer og 45 minutter
Transfer: Fra Chania lufthavn kan du forvente en 40-minutters køretur til de mest populære feriesteder vest for byen Chania. Chania lufthavn til Maleme: ca 45-50 minutter (35 km).
Tidsforskel: 0 time
Telefonopkald: +30 og græsk telefonnummer. Hvis du vil ringe til Danmark, tast +45 og telefonnummeret.
Vaccinationer: Ingen vaccinationer er påkrævet. Kontakt din læge, hvis du er i tvivl.
Indbyggertal: Byen Chania har omkring 150.000 indbyggere. Om sommeren, inklusive turister, har Kreta op til 1 million mennesker.
Gennemsnitsprisen for en to-retters middag er ca. 23 € pr. person. En øl koster omkring 3,5 euro, cigaretter omkring 5 euro.
Strande: De fleste af hotellerne har  sine egne strande.
Natteliv: Diskoteker, klubber og barer i de største feriebyer.
Aktiviteter: strandaktiviteter, vandsport, dykning, snorkling, tennis, fodbold, vandreture.
Valuta: Kretas valuta er euro. Kreditkortbetaling accepteres i de fleste butikker og på alle hoteller, mens hæveautomater accepterer de mest almindelige kort.

Helligdage 2024 :

Nytårsdag: 1. januar
Helligtrekonger: 6. januar
Nationaldagen: 25. marts
Langfredag: 3. maj
Påske: 5.-6. maj
Pinse: 23. juni
Jomfru Marias himmelfartsdag: 15. august
"Sig-nej-dagen": 28. oktober
Jul: 25.-26. december

Vejret i Maleme

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c

Denne tekst er skrevet i fællesskab af Fredrik Kinnunen og Kirsi Baran. Begge har arbejdet for Mixx Travel siden 2020.