Kusadasi Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

Kusadasi er en skøn ferieby beliggende på den tyrkiske vestkyst ca. en times køretid fra lufthavnen i millionbyen Izmir. Her finder du moderne indkøbscentre, markeder, historie og fine strande. I centrum er der hyggelige brostensbelagte gader med butikker og mange restauranter, der serveres både tyrkisk og international mad af høj standard. Om aftenen finder du byliv nede på havnepromenaden eller på bargaden.

Strande & vandland
Der er tre populære strande i Kusadasi, hvor du kan bade og nyde det solen på. Harbour Beach ligger lige i centrum med og stranden består er småsten, der er liggestole og parasoller til leje. Long Beach er den bedste strand, og ligger omkring 6 km syd for centrum. Sandet her er finere og perfekt for familier med børn. Et par kilometer fra byens centrum finder du Ladies Beach med mange restauranter og butikker samt vandsportsaktiviteter. Lokale busser (dolmus) kører fra byens centrum flere gange i timen til både Long Beach og Ladies Beach. Læs endnu mere om gode strande i Kusadasi her

Vil du have en mere begivenhedsrig dag i vandet, er et besøg på vandlandet Aqua Fantasy andbefalet. Her vil du med garanti opleve en sjov dag med mange vandaktiviteter og hurtige rutsjebaner. Aqua Fantasy befinder sig på Efesos strand med kort afstand fra Kusadasi. Du kommer til vandlandet med en lokal bus eller arrangeret tur med forudbetalt billet og transport.

Shopping
Kusadasi er et paradis for shoppingelskere, her er markeder og outlet-butikker og meget andet. Om tirsdagen kan du finde tirsdagsmarkedet ved siden af Ladies Beach. Her sælges mest frugt og grøntsager. Onsdage, i byens centrum, ligger markedet hvor du kan finde gode tilbud på tø og sko og andre tekstilvarer samt souvenirs. Markedet er placeret til højre for bus stationen i byens centrum. Hver lørdag ved siden af Aqua Fantasy, finder du lørdagsmarkedet (Selcuk) her vil du også kunne opleve den lokale markedsstemning med salg af alt mellem himmel og jord. Derudover er der på selve gågaden masser af forskellige butikker.

Restauranter & barliv
I Kusadasi vrimler det med restauranter og barer. På gågaden finder du kebaprestauranter med lokale retter og mange restauranter med retter fra alle verdensdele. Lidt længere oppe af gågaden findes bargaden med masser af barer og natklubber. Ved havnen kan du nyde den flotte udsigt over havet, mens du spiser middag på en af de mange med fiskerestauranter med fantastiske fiske - og skaldyrsretter. Uanset hvad du vælger  vil du med sikkerhed være pakket ind i en dejlig ferie atmosfære.


Se aktuelle tilbud til Kusadasi her

Fakta om Kusadasi: 


Flyvetid: Beregnet flyvetid fra København 3 timer 20 min


Bemærk, at sommeren 2023 foregår alle vores flyvninger til Izmir Lufthavn med rutefly. 

Transfer: Fra lufthavnen i Izmir til det første hotel i Kusadasi tager omkring 40 minutter Transferen sker med lokalt engelsktalende personale fra vores samarbejdspartners servicekontor i Kusadasi.

Pas og Visa: Danske statsborgere behøver ikke visum til Tyrkiet. Dog skal passet være gyldigt i 5 måneder ved indrejsen. Er du statsborger i et andet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i København.Tlf 39202788

Tidsforskel: Dansk tid + 1 Time

Telefon: Ring +90 efterfulgt af det tyrkiske telefonnummer, vil du ringe til Danmark skal du ringe 0045 efterfulgt telefonnummeret.

Vaccination: Kontakt en læge eller vaccination klinik.

Beboere: Kusadasi har ca. 75.000 indbyggere som under sommeren stiger til ca. 200.000.

Priser mad: Den gennemsnitlige pris for en to retters middag er ca. 120 kr. pr person. En øl koster omkring 20 kr.

Pris iøvrigt: I butikken: 1 liter vand ca. 3 kr, dåse sodavand (33 cl) omkring 4 kr., hvidt brød ca. 2 kr., Chips 200g ca 12 kr.

Strande: Kusadasi har mange fine strande, de popurlærste er Ladies Beach, Harbour strand og Long Beach. Her finder et stort udvalg af restauranter og sports aktiviteter.

Natteliv: Stort udvalg af barer, pubs, diskotekker og natklubber.

Aktiviteter: Vandland, vandsport, dykning, tennis, fodbold etc.

Penge: Den lokale valuta hedder Tyrkiske Lira (TRY). Du kan betale med Visakort og Mastercard de fleste steder, ligesom du kan hæve kontanter i pengeautomaterne (ATM) mod et gebyr.

 

Ønsker du at medbringe kontanter hjemmefra, skal vi gøre opmærksom på, at det de fleste steder ikke er muligt at veksle danske kroner, og vi anbefaler derfor, at du medbringer Euro, som kan veksles på posthuset (PTT) eller på vekslekontorerne.


Ramadan og helligdage 2023

Nytårsdag: 1. januar.

Børnenes dag: 23. april. 

Arbejdernes dag: 1. maj.

Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj.

Demokratiets og folkets dag: 15.7.

Sejrens dag: 30. august. 

Republikkens dag: 28.- 29. oktober.

Den 11 marts begynder den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker have begrænsede åbningstider, og du kan opleve, at serviceniveauet er lavere end normalt. Afslutningen på Ramadanen Seker Bayram (sukkerfesten) markeres med 3 festhelligdage: 10. april - 12. april. Kurban Bayram (offerfesten): 16.juni - 19.juni.

Vejret

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
30°c 33°c 30°c 24°c 22°c 18°c