Kemer Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

Det er ikke uden grund at Kemer kaldes Tyrkiets Saint Tropez. 50 km vest for Antalya ligger byen med de dramatiske Taurus bjerge på den ene side, og det turkis-blå havvand på den anden side. Kemer's marina er hjemsted for en perlerække af store og flotte yachts, som ligger her for at deltage i byens rolige rytme. Kemer er en magnet for solhungrende turister som kommer for det perfekte klima, og de idylliske omgivelser.

 

Oprindelig var byen et lille fiskerleje, men Kemer er vokset, uden at miste sit særpræg. Her er en dejlig blanding af oprindelig charme, og luksus som vil tilfredsstille den mest kræsne. Marinaen, byens centrum er hjemsted for en lang række restauranter og butikker, og fra en café ved molen kan man nyde udsigten ud over havnen, og de store yachts. Med bjergene i baggrunden, og det turkis-blå vand ved stranden, er det svært at forestille sig et bedre sted at holde ferie. Klimaet er mildt, og tempoet langsomt i dagtimerne langs stranden. Vil du bare have sol, strand og afslapning er Kemer et godt valg.


Vil du se dig omkring i regionen, er der rigelige muligheder. Kemer er omgivet af afvekslende natur, olivenlunde, appelsinplantager og skovbeklædte bjerge, og landskabet ligger åbent for ture på egen hånd, eller for at tage med på en af de mange guidede ture. Du kan for eksempel besøge det antikke Phaselis eller det hektiske storbyliv i Antalya.

 

Strandene

De to største strande hedder City Beach og Moonlight Beach. City Beach ligger, som navnet antyder, tæt på byens centrum, og byder med sit krystalklare vand på gode muligheder for snorkling. Ved Moonlight Beach er sandet groft, og med sit lave vand er Moonlight Beach det perfekte sted at tilbringe eftermiddagen, på en af strandbarerne, eller deltage i det aktive liv ude i vandet. Her får du endnu flere gode strandtips i og ved Kemer!

 

Shopping

I den centrale, bilfri gågade er der masser af muligheder for at svinge Visa-kortet. I de hyggelige butikker finder man tøj, sko, mad, frugt og grønt. Skal der shoppes igennem, anbefaler vi en tur til Antalya, som nemt nås med en af lokalbusserne, som kører fra Kemers centrale busstation.

 

Aften- og natteliv

Efter en dag i varmen samles de lokale og turisterne ved Moonlight Beach parken, hvor man mødes over en kold øl eller vand. Også børnene kan more sig her, der mini-golfbaner, hoppeborge, og små karuseller, plus en stor legeplads. LIge ved siden af ligger caféerne og restauranterne, og her findes et varieret udbud af det tyrkiske køkken og mad fra andre vedensdele. Moonlight parken summer af liv til langt ud på aftenen, og senere mødes de lokale og udenlandske unge på udendørs diskoteker og danser videre ud i natten.


Se aktuelle tilbud til Kemer her


Fakta om Kemer: 


Flyvetid: Beregnet flyvetid fra København 3 timer 35 min


Transfer: Fra lufthavnen i Antalya til det første hotel i Kemer tager omkring 1 time (60 km). Transfer sker med Mixx Travel personale eller med en fra vores lokale agenterkontor. Det kan forekomme at der ikke er en guide med i bussen. I sådanne tilfælde gives der information til gæsterne i lufthavnen lige inden bussen kører mod destiantionen.

Pas og Visa: Danske statsborgere behøver ikke visum til Tyrkiet. Dog skal passet være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen. Er du statsborger i et andet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i København.Tlf 39 20 27 88

Tidsforskel:  Dansk + 1 Time

Telefon: Ring +90 efterfulgt af det tyrkiske telefonnummer, vil du ringe til Danmark skal du ringe 0045 efterfulgt telefonnumeret.

Vaccination: Kontakt en læge eller vaccination klinik.

Beboere: Kemer har omkring 25 000 indbyggere. Om sommeren stiger det til omkring 50 000.

Priser mad: Den gennemsnitlige pris for en middag er omkring 120 kr. per. person. En øl koster omkring 20 kr.

Priser i øvrigt: I butikken: 1 liter vand ca. 4 kr. dåse sodavand i hjemmet (33 cl) på omkring 5 kr., loaf hvidt brød ca. 3 kr., Chips 200g ca 13 kr.

Strande: Kemer har to strande. By stenstrand og klart vand, Moonlight strand med groft sand, som også er lavvandet. Liggestole og parasoller til rådighed mod betaling.

Natteliv: Mange restauranter og barer, små udendørs diskoteker.

Aktiviteter: Vandsport, dykning, rafting, tennis, fodbold, mini-golf, etc.

Penge: Den lokale valuta hedder Tyrkiske Lira (TRY). Du kan betale med Visakort og Mastercard de fleste steder, ligesom du kan hæve kontanter i pengeautomaterne (ATM) mod et gebyr.

 

Ønsker du at medbringe kontanter hjemmefra, skal vi gøre opmærksom på, at det de fleste steder ikke er muligt at veksle danske kroner, og vi anbefaler derfor, at du medbringer Euro, som kan veksles på posthuset (PTT) eller på vekslekontorerne.


Ramadan og helligdage 2023

Nytårsdag: 1. januar.

Børnenes dag: 23. april. 

Arbejdernes dag: 1. maj.

Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj.

Demokratiets og folkets dag: 15.7.

Sejrens dag: 30. august. 

Republikkens dag: 28.- 29. oktober.

 

Den 23 marts begynder den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker have begrænsede åbningstider, og du kan opleve, at serviceniveauet er lavere end normalt. 

Afslutningen på Ramadanen Seker Bayram (sukkerfesten) markeres med 3 festhelligdage: 21. april - 23. april. Kurban Bayram (offerfesten): 28. juni - 1. juli. 

Vejret

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
30°c 33°c 30°c 26°c 22°c 18°c