Kato Stalos Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

Kato Stalos - En charmerende landsby 7 km vest for Chania, der kombinerer traditionel græsk charme med moderne bekvemmeligheder. Kato Stalos er kendt for sine fantastiske sandstrande og krystalklare vand. Turister på udkig efter strandliv kan nyde afslappende dage i solen, bygge sandslotte med børnene på det bløde sand på stranden eller udforske undervandsverdenen ved at snorkle eller sejle. De fredelige omgivelser gør Kato Stalos til et ideelt sted for både familier og par.

Vandre- og trekkingmulighederne er uendelige i de omkringliggende landskaber ved Kato Stalos. De nærliggende bjergkæder byder på spektakulære udsigter og mulighed for at opdage Kretas biodiversitet.

Historieelskere kan besøge den stemningsfulde gamle bydel i Chania, ca. 7 km fra Kato Stalos, og mange andre gamle steder, der vidner om Kretas rige fortid. Et besøg i landsbyen Pano Stalos er et godt udflugtsmål - Pano Stalos er en charmerende traditionel landsby, der ligger i bakkerne, og du kan gå dertil; det er en kort afstand fra Kato Stalos, og du kan nyde den fantastiske natur undervejs.


Strande ved Kato Stalos


Kato Stalos' fantastiske sandstrand strækker sig hele vejen til Agia Marina. Stranden er lavvandet, hvilket gør den til det perfekte sted for familier med børn. Det klare, rene vand og de gode faciliteter har givet stranden EU's Blå Flag. På stranden kan man også prøve forskellige former for vandsport som jetski, bananbåde og de mere afslappede kajakker og jetski.


Shopping i Kato Stalos


I centrum af Kato Stalos, som hovedsageligt er koncentreret omkring hovedvejen og stranden, finder du turistbutikker, supermarkeder og restauranter. For et større udvalg af shopping anbefaler vi et besøg i Chania, ca. 7 km fra Kato Stalos.

Restauranter og underholdning


Kato Stalos har ikke et særligt livligt natteliv sammenlignet med nærliggende større feriesteder som Hania. Kato Stalos er mere kendt som et familieresort med vægt på afslapning og en fredelig atmosfære.

Du kan dog stadig nyde drinks og gode måltider på steder som Esperides All Day Bar. Baren tilbyder et varieret udvalg af forfriskende cocktails, kvalitetsvine og kolde øller. Esperides er også kendt for sin afslappende atmosfære og venlige service. Som navnet antyder, er Esperides All Day Bar åben hele dagen, hvilket gør den ideel til morgenmad, frokost og aftensmad. Baren serverer også snacks og lette måltider og byder ofte på levende musik eller anden underholdning.

For et måltid i græsk stil, besøg Krinos restaurant. Restauranten er kendt for sin græske kvalitetsmad og hyggelige atmosfære. Krinos tilbyder et varieret udvalg af traditionelle græske retter som moussaka, souvlaki, tzatziki og saganaki.

Snacks til familien? Kig over til Fast Food Friendly. Dette sted er især kendt for sine lækre gyros-pitabrød, lavet med enten svinekød eller kylling. Al madlavning foregår med ekstra jomfru kretensisk olivenolie og kun friske kretensiske ingredienser.

 
Information om Kato Stalos:

Anslået flyvetid fra f.eks Billund: 3 timer og 45 minutter
Transfer: Fra Chania lufthavn kan du forvente en 40-minutters køretur til de mest populære feriesteder vest for byen Chania. Chania lufthavn-Kato Stalos ca. 25 km/40 min.
Tidsforskel: 0 time
Telefonopkald: +30 og græsk telefonnummer. Hvis du vil ringe til Danmark, tast +45 og telefonnummeret.
Vaccinationer: Ingen vaccinationer er påkrævet. Kontakt din læge, hvis du er i tvivl.
Indbyggertal: Byen Chania har omkring 150.000 indbyggere. Om sommeren, inklusive turister, har Kreta op til 1 million mennesker.
Gennemsnitsprisen for en to-retters middag er ca. 23 € pr. person. En øl koster omkring 3,5 euro, cigaretter omkring 5 euro.
Strande: De fleste af hotellerne har  sine egne strande.
Natteliv: Diskoteker, klubber og barer i de største feriebyer.
Aktiviteter: strandaktiviteter, vandsport, dykning, snorkling, tennis, fodbold, vandreture.
Valuta: Kretas valuta er euro. Kreditkortbetaling accepteres i de fleste butikker og på alle hoteller, mens hæveautomater accepterer de mest almindelige kort.

Helligdage 2024 :

Nytårsdag: 1. januar
Helligtrekonger: 6. januar
Nationaldagen: 25. marts
Langfredag: 3. maj
Påske: 5.-6. maj
Pinse: 23. juni
Jomfru Marias himmelfartsdag: 15. august
"Sig-nej-dagen": 28. oktober
Jul: 25.-26. december

Vejret i Kato Stalos

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c

Denne tekst er skrevet i fællesskab af Fredrik Kinnunen og Kirsi Baran. Begge har arbejdet for Mixx Travel siden 2020.