Istanbul Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882


Istanbul er en af verdens mest spændende storbyer, lige mellem øst og vest og mellem dramatisk historie og levende nutid. Her bor 15 millioner mennesker, og Istanbul byder på fantastiske oplevelser, spændende gastronomi, eventyrlig shopping og alt andet, hvad en storbyferie skal indeholde. Byen byder på mange "aha"-øjeblikke og fantastiske kulisser for virkelig gode selfies!


Se og opleve 

De fleste turister opholder sig mest i den del af Istanbul som ligger i Europa - Sultanahmet-området og den mere moderne del af byen på den anden side af Galatabroen. Her kan du f.eks tage på shopping i Den Store Bazar - verdens største overdækkede bazar med tæt på 5.000 små og store butikker, spisesteder, caféer og meget andet. Tæt på ligger også Den Egyptiske Bazar med mange spændende dufte og krydderurter. I Sultanahmet ligger også den byzantinske hippodrom, Hagia Sophia, Den Blå Moske fra 1600-tallet, det underjordiske vandsystem Yerebatan og så ikke mindst sultanens palads Topkapi. 


Tag en tur med verdens mindste metro (kun to stationer) op til shoppinggaden Istiklal, spis middag med udsigt til Bosporus, hold pause på en lille café og snup et parti domino med de lokale, bliv klippet og barberet hos en lokal frisør, bliv skrubbet helt ren i hamambadet og mærk, hvordan byen og den levende organisme som Istanbul er, stille og roligt kommer tæt på. En magisk metropol.

Shopping
I Istanbul kan du købe alt, hvad menneskeheden nogensinde har fundet på at producere, fra skjorter af det fineste silke til keramik fra Iznik, fra overdådige kjoler og sko til moderne elektronik, tæpper og tasker, antikviteter og alt andet. Der er butikker groft sagt over det hele, og også store moderne shoppingcentre. 


Restauranter & underholdning
Istanbul har alt fra en hurtig omgang köfte eller döner kebab på et gadehjørne til luksusrestauranter med Michelinstjerner. Det tyrkiske køkken betyder oftest valuta for pengene, og det gælder også i Istanbul - måske med undtagelse af de spisesteder og caféer, som ligger tættest på de store turistattraktioner. Istanbul har mange glimrende fiskerestauranter. Her er naturligvis også masser af barer, natklubber og diskoteker. 

Fakta om Istanbul: 

Flyvetid: Anslået flyvetid fra København 3 timer 15 min


Transfer:
Mixx Travels rejser til Istanbul er med ankomst til lufthavnen Sabiha Gökcen. Der er flere muligheder. Taxi er nemt og hurtigt, men kan nemt koste dig 150 YTL eller mere. Lufthavnsbussen tager måske lidt længere tid, oftest 1,5 time til f.eks Taksim, men koster også kun 18 YTL pr. person. På et tidspunkt i 2020 åbner den sidste del af metroprojektet, som vil forbinde Sabiha Gökcen med resten af Istanbuls effektive metrosystem.

Pas og Visum: Danske statsborgere behøver ikke visum til Tyrkiet. Dog skal passet være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen. Er du statsborger i et andet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i København.Tlf 39202788

Tidsforskel: Dansk tid + 1 Time

Telefon: Ring +90 efterfulgt af det tyrkiske telefonnummer, vil du ringe til Danmark skal du ringe 0045 efterfulgt telefonnumeret.

Vaccination: Kontakt en læge eller vaccination klinik.

Indbyggertal: Istanbul har omkring 15 millioner indbyggere. 


Priser mad: Den gennemsnitlige pris for en to retters middag er ca. 120 pr person. En øl koster omkring 20 kr.

Priser i øvrigt: I butikken: 1 liter vand ca. 5 kr. 1dåse sodavand (33 cl) omkring 4 kr., et stort brød ca. 2 kr., Chips 200g ca 10 kr.

Strande: Istanbul har ikke nogle strande som sådan, men der er muligheder både syd og nord for byen. Den strand som ligger tættest på centrum ligger i Göztepe. Et forslag, er at tage færgen ud til øen Büyükada. Turen tager lidt over en time, og her er faktisk en del gode og hyggelige strande.


Natteliv: Stort udvalg af barer, pubber, diskoteker og natklubber.

Aktiviteter: Shopping, lange gåture gennem byen (husk gode sko at gå i!), sejlture på Bosporus, kultureller oplevelser.

Penge: Den lokale valuta hedder Tyrkiske Lira (TRY). Du kan betale med Visakort og Mastercard de fleste steder, ligesom du kan hæve kontanter i pengeautomaterne (ATM) mod et gebyr.

 

Ønsker du at medbringe kontanter hjemmefra, skal vi gøre opmærksom på, at det de fleste steder ikke er muligt at veksle danske kroner, og vi anbefaler derfor, at du medbringer Euro, som kan veksles på posthuset (PTT) eller på vekslekontorerne.


Ramadan og helligdage 2023

Nytårsdag: 1. januar.

Børnenes dag: 23. april. 

Arbejdernes dag: 1. maj.

Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj.

Demokratiets og folkets dag: 15.7.

Sejrens dag: 30. august. 

Republikkens dag: 28.- 29. oktober.

 

Den 23 marts begynder den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker have begrænsede åbningstider, og du kan opleve, at serviceniveauet er lavere end normalt. 

Afslutningen på Ramadanen Seker Bayram (sukkerfesten) markeres med 3 festhelligdage: 21. april - 23. april. Kurban Bayram (offerfesten): 28. juni - 1. juli. 


Vejret

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c