Hvorfor skal man rejse til Tyrkiet? Her får du 10 grunde! Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

Hvorfor skal man rejse til Tyrkiet?
10 grunde til at besøge dette fantastiske rejsemål


Leder du efter en unik og uforglemmelig ferieoplevelse? Så kig ikke længere end til Tyrkiet ! Dette smukke land, der ligger ved krydset mellem Europa og Asien, er den perfekte destination for alle, der ønsker at udforske rig kultur, nyde fantastisk natur, lækker mad og godt vejr! I denne artikel giver vi dig 10 grunde til, hvorfor du bør vælge en ferie i Tyrkiet, og hvad der gør det til et så fantastisk feriemål.

1. Smukke strande

En af de vigtigste trækplastre i Tyrkiet er de smukke strande. Landet har over 8.000 km kystlinje med krystalklart vand og sandstrande. Middelhavskysten er særlig populær blandt turisterne med populære stranddestinationer som Antalya, Side Bodrum og Marmaris. Disse strande byder på en række aktiviteter, fra afslappende solbadning til vandsport som windsurfing, jetski og parasailing. Her er strande både for familier, for dem der vil spille strand beach-volleyball - eller bare slappe af! Her er vores guide til de bedste strande i Alanya

2. Rig historie og kultur

Tyrkiet har en rig og mangfoldig historie med en lang og fascinerende kulturarv, der strækker sig tusinder af år tilbage i tiden. Det er hjemsted for nogle af verdens mest imponerende historiske steder, herunder den antikke by Efesos (som du nemt kan besøge hvis du f.eks rejser til Cesme eller Kusadasi med os), den fantastiske Blå Moské i Istanbul og den berømte Hagia Sophia i den samme by. I området ved Antaya og Alanya kan du besøge steder som Perge og Aspendos - og det flotte amfiteater i Side.

3. Lækkert køkken

Tyrkiet er kendt for sit lækre køkken, som er påvirket af en række kulturelle og geografiske faktorer. Fra saftige kebabs til sød baklava, fra frisk frugt til nybagt brød  - maden i Tyrkiet er virkelig lækker. En af de bedste måder at smage det lokale køkken på er at besøge en traditionel tyrkisk restaurant, hvor du kan nyde en række retter tilberedt med friske, lokale råvarer. Blev du sulten? Her er aktuelle tilbud med All Inclusive!

4. Venlige og gæstfrie mennesker

Befolkningen i Tyrkiet er kendt for deres gæstfrihed og venlige natur. Tyrkerne er kendt for deres venlighed og villighed til at hjælpe andre, hvilket giver en behagelig ferieoplevelse. Mange vil spørge dig hvor du er fra, og nogle spørger fordi de vil sælge dig noget.

5. Meget ferie for pengene

Tyrkiet giver fremragende værdi for pengene, hvilket gør det til et ideelt rejsemål for rejsende uden det helt store feriebudget. Sammenlignet med mange andre populære feriedestinationer er Tyrkiet relativt overkommeligt med masser af budgetvenlige indkvarteringsmuligheder, billig og velsmagende mad og aktiviteter og ture til rimelige priser. Det er også forholdsvis billigt at blive klippet eller barberet i Tyrkiet. Her er vores guide til skønhed og velvære i Tyrkiet.

6. Perfekt vejr

Tyrkiet nyder godt af sit middelhavsklima, hvilket betyder, at landet nyder godt af lange, varme somre og milde vintre. Det gør det til et ideelt rejsemål for rejsende, der er på udkig efter et varmt og tørt klima. Badesæsonen starter sidst i maj og varer frem til sent i oktober. I denne periode falder der stort set ingen regn i den tyrkiske Middelhavsregion.

7. Flot natur

Tyrkiet er et land med mange forskellige landskaber med alt fra sneklædte bjerge til uberørte strande og bølgende bakker. Landet er hjemsted for nogle af de mest fantastiske naturlandskaber i verden, herunder den overjordisk smukke Kappadokien-region og de dramatiske varme kilder i Pamukkale. I Antalyaområdet vil du næsten hele tiden kunne se Taurusbjergene i baggrunden.

8. Unik arkitektur med historiske islæt

Tyrkiet er hjemsted for nogle af de mest unikke og fantastiske arkitekturer i verden. Fra den berømte Blå Moské og Hagia Sophia til de antikke ruiner i Efesos er Tyrkiet en guldgrube af historiske oplevelser. Det er bare mægtigt, at stå midt i ruiner, hvor mennesker levede, spiste og drak for over 2000 år siden. Luk øjnene, forestil dig lydene fra markedet, hestene, de jublende tilskuere fra amfiteatret...

9. Nemt og hurtigt at rejse til - og visumfrit

Fra København tager det ikke mere end 3,5 timer, før du lander i Antalya lufthavn. Et par timer senere smider du tøjet og hopper i poolen. I forhold til mange andre feriedestinationer tager det ikke lang tid at rejse hertil - og du skal ikke tænke over noget med visum eller formularer. Du lander, går igennem paskontrollen og det var så det!

10. God og billig shopping

Håndklæder, velduftende sæbe, flotte skjorter i bomuld, guld, smykker, nødder, krydder, honning, lamper...Tyrkiet byder på virkelig mange shoppingmuligheder!