Heraklion Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

Heraklion, øens hovedstad, ligger på Kretas nordkyst og er et vigtigt kultur- og turistcenter. Heraklion er kendt for sine mange historiske steder fra oldtiden og middelalderen. For eksempel er Knossos-paladset, som er omkring 4.000 år gammelt, en populær turistattraktion, og besøgende kan opleve et pust af gammel historie og beundre gamle strukturer og artefakter, som har overlevet i årtusinder. Den gamle bydel i Heraklion er et besøg værd med sine smalle gyder og farverige huse. Hvis du vil smage det bedste fra det kretensiske køkken, kan du besøge traditionelle tavernaer og nyde delikatesserne og atmosfæren.


Strande ved Heraklion


Heraklion-området byder sine gæster på en række smukke strande - Amoudara Beach er en af Heraklions mest populære strande, som ligger i kort afstand fra byens centrum. Sandet er blødt, og vandet er krystalklart. Der er også mange vandsportsfaciliteter og strandbarer. På den østlige side af Heraklion ligger Karteros Beach, som er en favorit blandt de lokale.  Stranden er lang og sandet, og der er også flere strandbarer og taverner. Agia Pelagia Beach og den maleriske landsby Agia Pelagia ligger på den vestlige side af Heraklion. Stranden ligger i læ og er ideel til familier og børn. Der er også gode muligheder for at dyrke vandsport og snorkle.Shopping i Heraklion


Heraklion er en drøm for shoppere, og byens centrum er fyldt med butikker, markeder og forretninger, hvor du kan finde produkter fra hele verden.

Løvepladsen er en af Heraklions mest berømte pladser, fuld af butikker, caféer og restauranter. Her kan du finde lokalt kunsthåndværk, souvenirs, tøj og smykker. Fra gågaden kan man gøre nogle gode indkøb i tøj- og skobutikker, gavebutikker og elektronikforretninger. Der er både internationale mærker og kendte kædebutikker.

Når du er på udkig efter en lille souvenir til at tage med hjem, kan du gå til Morosini Fountain Square - denne historiske plads er et populært indkøbssted med små butikker og forretninger, der sælger lokale produkter som olivenolie, honning, krydderier og keramik.

På Heraklions marked - Agora - kan du nyde duftene og farverne - et godt sted at opdage den græske madkultur og købe autentiske lokale delikatesser.


Restauranter og underholdningHeraklion byder på et bredt udvalg af restauranter og underholdningsaktiviteter for enhver smag og pengepung. Her er nogle anbefalinger.

Elskere af græsk mad kan tilbringe en aften på Ta Kioupia i den gamle bydel med en hyggelig atmosfære, venlig betjening og en menu med traditionelle kretensiske retter. Den stilfulde restaurant Salis ligger i Heraklions havn og serverer fisk og skaldyr. Maden er af højeste kvalitet, og restaurantens beliggenhed giver en fantastisk udsigt over havet.

Heraklions venetianske havn er et ideelt sted for gåture og stemningsfulde caféer og restauranter om aftenen. Der er også ofte musik- og danseforestillinger i havneområdet.

Heraklions natteliv er livligt og varieret. The Old Town Bar Street i den gamle bydel byder på et bredt udvalg af barer og restauranter med en afslappet og indbydende atmosfære. På Ritzz Bar kan du nyde drinks af høj kvalitet og en behagelig atmosfære. Der er også livemusik og en række temaaftener. Natklubben Camelot er stedet, hvor man kan danse og more sig til den lyse morgen.


 
Information om Heraklion:

Anslået flyvetid fra f.eks Billund: 3 timer og 45 minutter
Transfer: Fra Chania lufthavn kan du forvente en køretur på ca 2,5 timer til Heraklion (ca 150 km)
Tidsforskel: 0 time
Telefonopkald: +30 og græsk telefonnummer. Hvis du vil ringe til Danmark, tast +45 og telefonnummeret.
Vaccinationer: Ingen vaccinationer er påkrævet. Kontakt din læge, hvis du er i tvivl.
Indbyggertal: Byen Chania har omkring 150.000 indbyggere. Om sommeren, inklusive turister, har Kreta op til 1 million mennesker.
Gennemsnitsprisen for en to-retters middag er ca. 23 € pr. person. En øl koster omkring 3,5 euro, cigaretter omkring 5 euro.
Strande: De fleste af hotellerne har  sine egne strande.
Natteliv: Diskoteker, klubber og barer i de største feriebyer.
Aktiviteter: strandaktiviteter, vandsport, dykning, snorkling, tennis, fodbold, vandreture.
Valuta: Kretas valuta er euro. Kreditkortbetaling accepteres i de fleste butikker og på alle hoteller, mens hæveautomater accepterer de mest almindelige kort.

Helligdage 2024 :

Nytårsdag: 1. januar
Helligtrekonger: 6. januar
Nationaldagen: 25. marts
Langfredag: 3. maj
Påske: 5.-6. maj
Pinse: 23. juni
Jomfru Marias himmelfartsdag: 15. august
"Sig-nej-dagen": 28. oktober
Jul: 25.-26. december

Vejret i Heraklion

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c

Denne tekst er skrevet i fællesskab af Fredrik Kinnunen og Kirsi Baran. Begge har arbejdet for Mixx Travel siden 2020.