Foca Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

 

Den lille, hyggelige kystby Foça ligger ud til Det Ægæiske Hav, ca. 80 km nordvest for Izmir. Her er ideelt for alle, som foretrækker en ferie i smukke, frodige omgivelser og med sol, badning og afslapning højt på ønskelisten. Omkring 20 km fra Foça ligger den mindre by Yeni Foça (”Nye Foça”), og derfor kaldes Foça ofte for Eski Foça (”Gamle Foça”).

 

Kultur og shopping
Den antikke by Efesos ligger ca. 2 timers kørsel fra Foça, og er absolut et besøg værd. Her kan man se Celsus biblioteket og det imponerende teater med 25.000 siddepladser, Artemis templet og Jomfru Marias hus. Besøg også Foças gamle bydel, spadser en tur i den hyggelige havn og udforsk den gamle fæstning og de smukke, gamle huse. Legenden siger, at der et hemmeligt sted i byen befinder sig en sort sten, og at den som rører stenen forelsker sig i Foça og aldrig vil glemme byen.

I den gamle bydel kan du f.eks. købe fine souvenirs fra markedsboderne. Vil du have flere indkøbsmuligheder, findes der flere indkøbscentre i nærheden af Foça, hvor du kan finde butikker med mærkevarer som f.eks. Zara, Bershka, Sephora og H&M.

 

Strande i Foça og omegn
Skal dagen tilbringes på stranden med et eller flere dyp i det krystalklare vand, byder Foça på alt fra eksklusive strandklubber til campingpladser og små, fine bugter med dejlige strande. På nogle strande skal man betale entré, mens andre frit kan benyttes – dog skal man betale for leje af solsenge og parasoller.

Yeni Foças offentlige strand er populær, både blandt de lokale indbyggere og turister. Her betales ikke entré, men man skal betale for at benytte solsenge og parasoller. Mellem Eski Foça og Yeni Foça findes der et væld af mindre bugter, hvor man også kan campere. Sazlıca Bay, som ligger tæt på Yeni Foça, er en af de mest kendte bugter. Voodoo Beach Club er en af de populæreste strandklubber i Eski Foça. Her er god plads til hele familien og man bl.a. leje kanoer. Voodoo Beach er en af ”Blå Flag”- strandene i Foça.

 

Service på rejsemålet
Vi har ikke skandinavisk talende personale i Foça. Mixx Travels guider i Kusadasi er tilgængelige på servicetelefon +90 505 004 55 81.   

Transport til/fra hotellet

En repræsentant fra Mark Warner Phokaia Beach & Resort møder jer i lufthavnen. Busturen tager ca. 1 time og 30 minutter, og er inkl. i rejsens pris.


Fakta om Foça: 


Flyvetid: Beregnet flyvetid fra København 3 timer 20 min

Transfer
: Busturen tager ca. 1 time og 30 minutter, og er inkl. i rejsens pris. En repræsentant fra Mark Warner Phokaia Beach & Resort møder jer i lufthavnen.

Pas og Visa: Danske statsborgere behøver ikke visum til Tyrkiet. Dog skal passet være gyldigt i 5 måneder ved indrejsen. Er du statsborger i et andet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i København. Tlf 39202788

Tidsforskel: Dansk tid + 1 Time


Telefon
: Ring +90 efterfulgt af det tyrkiske telefonnummer, vil du ringe til Danmark skal du ringe 0045 efterfulgt telefonnummeret.


Vaccination
: Kontakt en læge eller vaccination klinik.


Beboere
: Foça har ca. 15.000 indbyggere. Om sommeren dog betydeligt højere.


Priser mad
: Den gennemsnitlige pris for en to retters middag er ca. 120 kr. pr person. En øl koster omkring 20 kr.


Priser i øvrigt
: I butikken: 1 liter vand ca. 3 kr, dåse sodavand (33 cl) omkring 4 kr., hvidt brød ca. 2 kr., Chips 200g ca. 12 kr.


Strande
: Sten og sandstrande, strandklubber og offentlige strande – i Foça findes det hele.


Natteliv:
 Enkelte diskoteker og flere mindre barer og caféer.


Aktiviteter
: Vandsport, dykning og vandreture.


Penge
: Kreditkort betaling accepteres i begrænset omfang, pengeautomater tager imod de mest gængse kort. Veksl kun kontanter i banken eller godkendte vekselkontorer.


Ramadan og helligdage 2021: 

 

Nytårsdag: 1. januar.

Børnenes dag: 23. april. 

Arbejdernes dag: 1. maj.

Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj.

Sejrens dag: 30. august. 

Republikkens dag: 29. oktober.

 
Den 13. april begynder den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker have begrænsede åbningstider. 

Afslutningen på Ramadanen Seker Bayram (sukkerfesten) markeres med 3 festhelligdage: 13. maj - 15. maj. Kurban Bayram (offerfesten): 20.juli - 23. juli. 

 

Vejret

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

16°c

14°c

16°c

21°c

25°c

28°c

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

30°c

33°c

30°c

24°c

22°c

18°c