Chania By Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882


Byen Chania byder på en mangfoldig blanding af historie, kultur, fantastisk natur og solrig strandferie. Hvis du er interesseret i historie og kan lide shopping og afslappede slentreture, så er Chania det perfekte rejsemål. Du kan føle en følelse af historie, især i den gamle bydel, som charmerer besøgende med sine smalle gader, smukke venetianske huse og havn. Udforsk traditionelle butikker, besøg kunstudstillinger, og sæt dig ned og nyd autentiske kretensiske caféer og restauranter.


Strande i og ved Chania


Hvis du vil have en afslappende dag på stranden, skal du tage til Nea Chora, en lille bugt kun en kort gåtur fra centrum af Chania. Nea Chora Beach har blødt sand og klart, turkisblåt vand, hvilket gør den til et ideelt sted at solbade og svømme. Stranden er også relativt lavvandet, hvilket gør den forholdsvis sikker for børnefamilier. Der er flere strandbarer og tavernaer på stranden, som tilbyder forfriskende drinks og lækre snacks. Du kan nyde frisk fisk og skaldyr eller traditionelle græske måltider, mens du beundrer havudsigten.

For den aktive feriegæst er der forskellige vandaktiviteter som snorkling, vandski eller endda jetski. I nærheden af stranden finder du en havn, hvor du kan se traditionelle fiskerbåde og mærke atmosfæren i en autentisk græsk landsby.


Shopping i Chania by


Chania er en fantastisk by at shoppe i - her finder du alt fra traditionelt kunsthåndværk og lokale delikatesser til internationale modebutikker. Når du er på ferie i Chania, bør du helt sikkert tjekke shoppingmulighederne i Chanias gamle bydel (den venetianske havn): I de smalle gader i Chanias gamle bydel finder du charmerende butikker, kunsthåndværkere og souvenirbutikker. Her kan du købe traditionelle græske produkter som olivenolie, honning, håndlavet keramik og smykker.

Hvis du vil have et mere internationalt udbud, skal du gå til Halidon Street, en af Chanias vigtigste shoppinggader med mange butikker, tøjbutikker, skobutikker og smykkeforretninger. Her kan du finde internationale modemærker såvel som tøj og tilbehør fra lokale designere. Gå ikke glip af Agora, et traditionelt græsk marked, hvor der sælges friske lokale produkter som frugt, grøntsager, oliven og oste. Det er et godt sted at smage og købe autentiske kretensiske smagsoplevelser.Restauranter og underholdning i Chania By


Chania har en bred vifte af restauranter, barer og traditionelle tavernaer med et bredt udvalg af retter fra internationale retter til traditionelle kretensiske delikatesser som dakos, tzatziki og moussaka. Underholdning i Chania er for alle aldre, især den populære venetianske havn er værd at opleve - du kan gå i dit eget tempo, nyde havudsigten og beundre de traditionelle venetianske bygninger. 

Der er også mange caféer, barer og restauranter i havneområdet. Chanias gamle bydel byder på mange underholdningsmuligheder, herunder koncerter, traditionelle danseforestillinger og kunstgallerier. Du kan også opleve et livligt natteliv i de mange barer og klubber.


Information om Chania:

Flyvetid: Anslået flyvetid fra f.eks Billund: 3 timer og 45 minutter

Transfer: Fra Chania lufthavn kan du forvente en køretur på ca. et kvarter til Chania by (11,5 km).

Tidsforskel: 0 timer

Telefon: Tast+30 og græsk telefonnummer. Hvis du vil ringe til Danmark, tast +45 og telefonnummeret
Vaccinationer : Ingen vaccinationer er påkrævet. Spørg din læge, om du er i tvivl.
Indbyggertal:Byen Chania har omkring 150.000 indbyggere. Om sommeren, inklusive turister, har Kreta op til 1 million mennesker.
Gennemsnitsprisen for en to-retters middag er ca. 23 euro pr. person. En øl koster omkring 3,5 euro, cigaretter omkring 5 euro.
Strande; De fleste af hotellerne har sine egne strande.
Natteliv: Diskoteker, klubber og barer i centrum af Chania
Aktiviteter: strandaktiviteter, vandsport, dykning, snorkling, tennis, fodbold, vandreture.
Valuta: Kretas valuta er euro. Kreditkortbetaling accepteres i de fleste butikker og på alle hoteller, mens hæveautomater accepterer de mest almindelige kort.


Helligdage 2024:

Nytårsdag: 1. januar

Helligtrekonger: 6. januar
Nationaldag: 25. marts
Langfredag: 3. maj
Påske: 5.-6. maj
Pinse: 23. juni
Jomfru Marias himmelfartsdag: 15. august
"Nej-dagen": 28. oktober
Jul: 25.-26. december

Vejret i Chania By

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c