Cesme Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882


I Cesme er tempoet lidt roligere end andre steder. Her er både skønne sandstrande, mange hyggelige restauranter og gode muligheder for shopping. Ordet Cesme betyder ”kilde”, og området er da også kendt for sine mange varme kilder, som siges at kunne helbrede f.eks. psoriasis og reumatisme.

 

Cesme ligger vest for Tyrkiets tredje største by, Izmir, og er derfor et rigtig godt udgangspunkt, hvis du vil kombinere sol- og badeferie med storby og kultur. I Cesme findes nogle af Tyrkiets bedste strande. Midt i byen findes en lille sandstrand, men de fleste tager til Altinkumstranden, som af mange anses som værende som én af de bedste strande på vestkysten.  

I højsommeren er klimaet i Cesme behageligt, sammenlignet med feriebyerne på Middelhavskysten. Der blæser altid en mild brise fra havet, og vejret føles derfor ikke så trykkende. Af samme årsag er Cesme et meget populært område for windsurfere. I Cesme er der rig mulighed for at shoppe - alt lige fra lokalt kunsthåndværk, til souvenirs og designertøj. I centrum af Cesme finder du også et stort udvalg af gode restauranter, hyggelige caféer og diskoteker og natklubber. 


Se aktuelle tilbud til Cesme her

Fakta om Cesme: 


Flyvetid: Anslået flyvetid  København 3 timer 35 min

Transfer: Fra lufthavnen i Izmir til det første hotel i Cesme tager cirka 1 time  Transfer sker med Mixx Travel personale fra vores lokale agentkontor. 


Pas og Visum: Danske statsborgere behøver ikke visum til Tyrkiet. Dog skal passet være gyldigt i 5 måneder efter ved indrejsen. Er du statsborger i et andet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i København. Tlf: 39202788

Tidsforskel: Dansk tid + 1 Time

Land: Ring +90 efterfulgt af det tyrkiske telefonnummer, vil du ringe til Danmark skal du ringe 0045 efterfulgt telefonnummeret.

Vaccination: Kontakt en læge eller vaccination klinik.

Indbyggertal: Cesme har omkring 20.000 indbyggere. Om sommeren stiger det til ca 300.000.

Priser mad: Den gennemsnitlige pris for en to retters middag er ca. 120 pr person. En øl koster omkring 20 kr.

Priser i øvrigt: I butikken: 1 liter vand ca. 3 kr., dåse sodavand i hjemmet (33 cl) omkring 4 kr., loaf hvidt brød ca. 2 kr., Chips 200g ca 10 kr.

Strande: Der findes en lille bystrand i selve Cesme. Derudover er der de mere populære strande i Ilica og og Altinkum.

Natteliv: Stort udvalg af barer, pubber, diskoteker og natklubber om sommeren.

Aktiviteter: Vandland, vandsport, dykning, rafting, tennis, fodbold, etc.

Penge: Den lokale valuta hedder Tyrkiske Lira (TRY). Du kan betale med Visakort og Mastercard de fleste steder, ligesom du kan hæve kontanter i pengeautomaterne (ATM) mod et gebyr.

 

Ønsker du at medbringe kontanter hjemmefra, skal vi gøre opmærksom på, at det de fleste steder ikke er muligt at veksle danske kroner, og vi anbefaler derfor, at du medbringer Euro, som kan veksles på posthuset (PTT) eller på vekslekontorerne.


Ramadan og helligdage 2023

Nytårsdag: 1. januar.

Børnenes dag: 23. april. 

Arbejdernes dag: 1. maj.

Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj.

Demokratiets og folkets dag: 15.7.

Sejrens dag: 30. august. 

Republikkens dag: 28.- 29. oktober.

 

Den 23 marts begynder den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker have begrænsede åbningstider, og du kan opleve, at serviceniveauet er lavere end normalt. 

Afslutningen på Ramadanen Seker Bayram (sukkerfesten) markeres med 3 festhelligdage: 21. april - 23. april. Kurban Bayram (offerfesten): 28. juni - 1. juli. 


Vejret

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
30°c 33°c 30°c 26°c 22°c 18°c