Antalya Rejseguide - Mixx Travel
 • Min Rejse
 • En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
  Navn
  Tlf:
  E-mail
  Dato
  Hvornår vil du ringes op?
  Ring mig op!
 • 89886882

Antalya er det naturlige midtpunkt på Den Tyrkiske Riviera. Alt er lidt vildere her, og med sine 300 årlige solskinsdage er Antalya det perfekte sted at nyde ferien. Du har alt inden for rækkevidde: shopping, kultur eventyrlige udflugtsmuligheder og det turkisblå hav. I Antalya finder du også All Inclusive hoteller af absolut højeste standard. 

Strand & vandland
Antalya byder på tre dejlige strande, Memerli, Konyaalti og Lara Beach. Memerli ligger tættest på havnen i centrum af byen, og strandbredden her består af småsten. Et godt sted at tage hen for en hurtig dukkert. Vest for Antalya finder du Konyaalti (grus), som med sin beliggenhed ved Taurus bjergene er nærmest solsikker. Stranden emmer af liv, og har rigeligt med muligheder for de aktive, for eksempel en dejlig strandpark med badeland, shopping, og hyggelige strandbarer. Du kan også leje udstyr til diverse sportsgrene ude på havet. Lara Beach er en af de længste sandstrande i Tyrkiet, og hjemsted for den årlige SANDLAND sand-slot konkurrence. Mange af de største luksushoteller ligger her. Læs den store guide til de bedste strande i Antalya her

Shopping
Antalya's største shopping gade hedder Güllük Boulevard, og her finder du alle slags butikker. Både dem med de internationale mærkevarer, og de små sjove som byder på lokale varer. Alle med et veludviklet shopping-gen kan sagtens få flere dage til at gå med at ose i Antalya's mangfoldige butikker. Gå for eksempel rundt i den gamle bydel Kaleici og besøg dens butikker med kunsthåndværk, eller dem der sælger krydderi, guld og sølv. Husk også at tage på det store lørdagsmarked Lara Cumartesi Pazar, som let kan nåes med en dolmus (mini-bus) fra centrum af Antalya.

Restauranter & underholdning
I bedste tyrkiske tradition byder Antalya på en næsten uendelig række af hyggelige restauranter i alle prislejer. Sæt dig for eksempel i nærheden af byens smukke havn, eller i den gamle bydel Kaleici, for eksempel i nærheden af de gamle bymure. Som altid i Tyrkiet finder du et varieret udbud, uanset om du vil spise traditionelt tyrkisk eller mere europæisk orienteret. Stemningen i de smalle stræder inden for bymurene er nærmest magisk, se for eksempel den historiske Yivli Minaret, som er opført allerede i 1200-tallet. Når som helst du har brug for det, kan du hvile benene på en af de hyggelige cafeer, som er spredt med rund hånd i den gamle bydel. For dig der vil feste videre senere på aftenen, er der rigeligt med mulighed nede ved havnen. Her ligger de fleste barer og diskoteker.


Se aktuelle tilbud til Antalya her

Fakta om Antalya: 

Flyvetid: Anslået flyvetid  København 3 timer 35 min


Transfer: Fra lufthavnen i Antalya til det første hotel i Antalya tager cirka 20 minutter (6 km). Transfer sker med Mixx Travel personale eller med en fra vores lokale agentkontor. Det kan forekomme at der ikke er en guide med i bussen. I sådanne tilfælde gives der information til gæsterne i lufthavnen lige inden bussen kører mod destiantionen.

Pas og Visum: Danske statsborgere behøver ikke visum til Tyrkiet. Dog skal passet være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen. Er du statsborger i et andet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i København.Tlf 39202788

Tidsf

orskel: Dansk tid + 1 Time

Telefon: Ring +90 efterfulgt af det tyrkiske telefonnummer, vil du ringe til Danmark skal du ringe 0045 efterfulgt telefonnumeret.

Vaccination: Kontakt en læge eller vaccination klinik.

Indbyggertal: Antalya har omkring 1,1 millioner indbyggere. Om sommeren stiger det til ca. 1,5 mio.

Priser mad: Den gennemsnitlige pris for en to retters middag er ca. 120 pr person. En øl koster omkring 20 kr.

Priser i øvrigt: I butikken: 1 liter vand ca. 3 kr., dåse sodavand i hjemmet (33 cl) omkring 4 kr., loaf hvidt brød ca. 2 kr., Chips 200g ca 10 kr.

Strande: Der er tre strande Memerli, Lara og Konyaalti.

Natteliv: Stort udvalg af barer, pubber, diskoteker og natklubber i området omkring havnen.

Aktiviteter: Vandland, vandsport, dykning, rafting, tennis, fodbold, etc.

Penge: Den lokale valuta hedder Tyrkiske Lira (TRY). Du kan betale med Visakort og Mastercard de fleste steder, ligesom du kan hæve kontanter i pengeautomaterne (ATM) mod et gebyr.

 

Ønsker du at medbringe kontanter hjemmefra, skal vi gøre opmærksom på, at det de fleste steder ikke er muligt at veksle danske kroner, og vi anbefaler derfor, at du medbringer Euro, som kan veksles på posthuset (PTT) eller på vekslekontorerne.


Ramadan og helligdage 2023

Nytårsdag: 1. januar.

Børnenes dag: 23. april. 

Arbejdernes dag: 1. maj.

Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj.

Demokratiets og folkets dag: 15.7.

Sejrens dag: 30. august. 

Republikkens dag: 28.- 29. oktober.

Den 11 marts begynder den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker have begrænsede åbningstider, og du kan opleve, at serviceniveauet er lavere end normalt. Afslutningen på Ramadanen Seker Bayram (sukkerfesten) markeres med 3 festhelligdage: 10. april - 12. april. Kurban Bayram (offerfesten): 16.juni - 19.juni.


Vejret

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
30°c 33°c 30°c 26°c 22°c 18°c