OK

Email sendt

Du glemte noget...

E-mail kunne ikke sendes

Nyhedsmail
Nyhedsmail
Få rejsetips og gode tilbud!
Vælg land :
En dygtig medarbejder ringer til dig 📞
Navn
Tlf:
E-mail
Hvornår vil du ringes op?
Ring
89886882


Ca. 70 km syd for Tyrkiets Middelhavskyst ligger Cypern. Her kan du opleve smuk natur, fantastiske strande og et behageligt klima året rundt.

 

Den tyrkiske del af Cypern har siden 1983 fungeret som en selvstændig stat. Det officielle navn er ”Den tyrkiske republik Nordcypern”, men staten er formelt kun anerkendt af Tyrkiet. Her bor ca. 300.00 af Cyperns i alt ca. 800.000 indbyggere. Hovedstaden er Nicosia – på tyrkisk Lefkosia – som den dag i dag er delt i to: En græsk del og en tyrkisk del.

 

Cypern har en lang og omtumlet historie, og både romerne, byzantinerne, kristne korsfarere og osmannerne har sat deres præg på øen. Den dag i dag er der stadig et stort udbud af både kirker, klostre og moskéer. Overalt på øen bliver man mødt af frodige haver og appelsin- og citron lunde.

Den hyggelige havneby Kyrenia – på tyrkisk Girne – er absolut et besøg værd. Ved havnen ligger en gammel borg, som er bygget i både venetiansk og byzantinsk stil. Her er indrettet en særlig afdeling for et handelsskib som gik på grund for et par tusind år siden. Skibet blev fundet i 1965 ud for Kyrenias kyst af en fisker, og efterfølgende har arkæologer genskabt så meget af skibet som muligt. I udkanten af Kyrenia – på toppen af en bjergtop – ligger St. Hilarion slottet, som oprindeligt blev bygget som et kloster, og som efter sigende inspirerede Walt Disney til Snehvides slot.

På trods af, at Nordcypern i mange har været et populært rejsemåls for engelske, tyske og hollandske turister, fremstår øen stadig forholdsvis uspoleret i forhold til de fleste andre turist-rejsemål. Det er stadig muligt at finde små, lokale landsbysamfund. Kan du lide at vandre, er Nordcypern et oplagt rejsemål.

 

Fakta om Nordcypern :
Flyvetid: Beregnet flyvetid fra København til Istanbul 3 timer 10 min. Fra Istanbul til Nordcypern 1 time 30 min.

 

Transfer: Fra Ercan lufthavnen til det første hotel i Kyrenia ca. 45 min. og til det første hotel i Farmagusta ca. 40. min. Transferen sker med vores lokale agent. Det kan forekomme, at der ikke er en guide med i bussen. I sådanne tilfælde gives der information til gæsterne i lufthavnen, lige inden bussen kører mod destinationen.

 

Pas og Visum: Danske statsborgere behøver ikke visum til Tyrkiet. Dog skal passet være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen. Er du statsborger i et andet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i København.Tlf 39202788

 

Tidsforskel:  + 1 Time

 

Telefon: Ring +90 efterfulgt af telefonnummeret. Skal du ring hjem til Danmark skal du ringe 0045 efterfulgt af telefonnummeret.

 

Vaccination: Kontakt din læge eller vaccinations klinik.

 

Beboere: Nordcypern har ca. 300.000 indbyggere. Heraf bor ca. 55.000 i Kyrenia og ca. 40.000 i Farmagusta.

 

Priser mad: Den gennemsnitlige pris for en to retters middag er ca. 120 pr person. En øl koster omkring 20 kr.

 

Priser i øvrigt: I butikken: 1 liter vand ca. 3: -, dåse sodavand i hjemmet (33 cl) omkring 4: -, hvidt brød ca. 2: -, Chips 200g ca. 12: -

 

Strande: Sand-, sten- og klippestrande. Ved Farmagusta findes én af øens bedste strande, ligesom der også er gode muligheder for snorkling og dykning.

 

Natteliv: Godt udvalg af restauranter, barer og cafeer med god mad til rigtig gode priser i Kyrenia og Farmagusta. I Kyrenia findes en del butikker med alt fra modetøj til lokalt kunsthåndværk.

 

Aktiviteter: Vandreture, vandsport, dykning etc. Mange større hoteller har eget casino. Disse er meget besøgt af tyrkiske turister.

 

Penge: Kreditkort betaling accepteres i begrænset omfang. Pengeautomaterne tager imod de mest gængse kort. Veksl kun kontanter i banken eller på godkendte vekselkontorer.    

 

Trafik: Vær opmærksom på, at der køres i venste side af vejen!

 

Ramadan og helligdage 2019: Nytårsdag: 1. januar. Børnenes dag: 23. april. Arbejdernes dag: 1. maj. Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj. Den 05. maj begynder den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker have begrænsede åbningstider. Afslutningen på Ramadanen markeres med 3 festhelligdage (05 -07. juni). Sejrens dag: 30. august.  Kurban Bayram (offerfesten): 11.-15. august. Republikkens dag: 28.-29. september.

 

Bemærk at der på denne destination ikke tilbydes dansk guideservice. Vores lokale samarbejdspartner TOURPLUS vil være til rådighed ved ankomsten og på følgende tlfnumre:

Tlf +90 533 870 8423, +90 533 870 8426, +90 533870 8429

                                                                                                       

Jan

16°c

Feb

14°c

Mar

16°c

Apr

21°c

Maj

25°c

Jun

28°c

Jul

30°c

Aug

33°c

Sep

30°c

Okt

26°c

Nov

22°c

Dec

18°c

MailingTitle

MailingContent

MailingName
MailingSurName
Mail
OK

Email sendt

Du glemte noget...

E-mail kunne ikke sendes