• Pakke (Fly + Hotel)
Fra
Til
Afrejse
Vælg venligst
Dage
Vælg venligst
Voksen
Barn
Jordan

Jordan

Kongeriget Jordan byder på fantastiske strande med ideelle dykkermuligheder, et eventyrligt ørkenlandskab og historiske seværdigheder….

 

…. Læg dertil et skønt klima, lækker mad og et lavt prisniveau – Jordan har det hele !

 

Jordan har siden 1946 været et kongedømme, som i dag er ledet af Kong Abdullah II, som har regeret landet siden 1999. Men landets historie går meget længere tilbage, hvilket de meget velbevarede, arkæologiske fund vidner om.

 

Den største attraktion er ubestridt oltidsbyen Petra, som for mere end 2000 år siden blev hugget ud i klipperne. I dag er byen fredet, og betegnes som et af verdens 7 nye vidundere. Turen til Petra foregår dels med bus igennem ørkenlandskabet og dels til fods gennem en lang, smal kløft.

 

Aqaba er Jordans eneste havneby, og har derfor stor betydning for landet. Byen, som har ca. 85.000 fastboende indbyggere, er også kendt for sine gode strande, fantastiske dykkermuligheder og store udvalg af restauranter og shopping muligheder. Aqaba ligger kun et par kilometer fra den israelske badeby Eilat, som absolut er et besøg værd.

 

Ca. 15 km syd for Aqaba ligger den moderne badebyen Tala Bay. Her findes nogle af områdets bedste strande, en lille hyggelig marina og flere restauranter og butikker.

 

 

 

Fakta om Jordan:
 

Flyvetid: Beregnet flyvetid fra København til Aqaba Lufthavn 5 timer.
 

Transfer: Fra Aqaba Lufthavn til det første hotel i Aqaba ca. 15 min., og til det første hotel i Tala Bay ca. 30. min. Transferen sker med Mixx Travel personale eller med vores lokale agent. Det kan forekomme, at der ikke er en guide med i bussen. I sådanne tilfælde gives der information til gæsterne i lufthavnen, lige inden bussen kører mod destinationen.
 

Pas og Visum: Danske statsborgere skal have visum til Jordan. Dette fås gebyrfrit ved ankomsten til Aqaba lufthavn. Passet skal passet være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen. Er du statsborger i et andet land skal du kontakte det jordanske konsulat i København, tlf 33338672. Bemærk! Midligertidige pas er ikke gyldige ved rejser til Jordan.
Tidsforskel:  
 

Land: Ring + 00962 efterfulgt af telefonnummeret
 

Vaccination: Kontakt din læge eller vaccinations klinik.
 

Beboere: Jordan har 5,6 millioner indbyggere.  Heraf bor ca. 85.000 i Aqaba.
 

Priser mad: Den gennemsnitlige pris for en to retters middag er ca. 120 pr person. En øl koster omkring 20 kr.
 

Priser i øvrigt: I butikken: 1 liter vand ca. 3: -, dåse sodavand i hjemmet (33 cl) omkring 4: -, hvidt brød ca. 2: -, Chips 200g ca. 12: -
 

Strande: Sandstrande, og gode muligheder for snorkling og dykning
 

Natteliv: Flere butikker, og et godt udvalg af restauranter, barer og cafeer med god mad til rigtig gode priser i Aqaba. I Tala Bay er udvalget mindre.
 

Aktiviteter: Vandreture, vandsport, dykning etc.
 

Penge: Den lokale valuta hedder Jordanske Dinar – JOD. Kreditkort betaling accepteres i begrænset omfang. Pengeautomaterne tager imod de mest gængse kort. Veksl kun kontanter i banken eller på godkendte vekselkontorer.    

 

Ramadan og Bayram: Den 26. maj 2017 begynder den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker have begrænsede åbningstider. Afslutningen på Ramadanen markeres med 4 helligdage (25 – 28 juni 2017).  

                                                                                                                                                                                                            

 

Jan

16°c

Feb

14°c

Mar

16°c

Apr

21°c

Maj

25°c

Jun

28°c

Jul

30°c

Aug

33°c

Sep

30°c

Okt

26°c

Nov

22°c

Dec

18°c